Köpenhamn, drinkar & tåg

I torsdags, efter vår skaldjurslunch, åkte grabbarna & jag till Köpenhamn. Det är ju ganska häftigt att vi bara har cirka en timme till en annan huvudstad än vår egen! Tyvärr är vi alldeles för sällan i vårt grannland, trots att färjan över till Helsingör bra tar 20 minuter. Nu har det ju varit pandemi och restriktioner, men jag blev verkligen peppad att åka över lite oftare framöver.

Vi tog färjan över och sedan tåget mot Köpenhamn. Vi strosade till en supertrevlig cocktailbar som heter Brönnum där man verkligen bara serverade drinkar, igen mat alls. Såå trevligt att bara sitta där i barnen och prata med kollegorna!

Sedan käkade vi på Mash Steakhouse, fast där blev vi inte riktigt lika nöjda. Det var dåligt engagemang från serveringspersonalen, även om maten var god.

Mätta och nöjda skulle vi ta tåget över bron hem. Men det visade sig att just vårt tåg var inställt så vi valde ett annat tåg tillbaka till Helsingör och satsade på att ta färjan över till Helsingborg igen. Dock blev det tåget lite sent, så vi missade så klart färjan och fick sitta i 30 minuter och vänta i en nästan tom terminal. Lagom kul halv tolv på natten en torsdag med jobb nästa dag...

Visst var det ett lite trist avslut, en massa onödig väntan när man bara ville hem till sin säng, men som tur var hade vi haft en otroligt kul dag. Jag är tacksam över mina roliga, trevliga kollegor. Längtar tillbaka till Köpenhamn och atmosfären där. Hoppas att vi kan få till ett litet besök till innan sommaren. Det är ju så nära ändå!

Gillar