Lämna barn i bilen?

Läste om en kvinna idag som lämnat sin sovande 3-åringa dotter i bilden medan hon gick in på ett köpcentrum för att fixa några ärenden. När hon kom ut satt det en främmande man bakom ratten, redo att köra iväg. Han hade inte ens sett barnet i baksätet…
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7852554.ab

Detta får mig återigen att reagera på hur människor lämnar sina barn i olika situationer. Jag känner att jag ibland är väldigt övernojig när det kommer till L. Jag lämnar henne aldrig i bilen, även om hon hemskt gärna vill sitta kvar när vi ska springa in och köpa något snabbt i närbutiken. Jag tycker att hon är för liten.. om något skulle hända…. När vi är i en affär vill jag hela tiden se L, och ropar titt som tätt om hon skulle gå bakom någon hylla. Som sagt... övernojig.

Och som maken sa när jag berättade om artikeln i Aftonbladet: Det är säkert de som är mest nojiga som råkar ut för sånt. Fast jag skulle aldrig lämna L i bilen när jag gick in i ett köpcentrum. Närbutiken kanske ligger något närmare i bilen, men köpcentrum – nej.
Hör också bekanta som lämnar små barn i bilen utanför dagis när de ska hämta det större syskonet. Why?

Visst finns det tillfällen då jag gärna hade lämnat L i bilen eftersom det tar 4 gånger längre tid att få ur henne ur bilen, fixa det där enkla och sedan tillbaka till bilen, bilstolen osv. Men det tar emot. Än så länge gör det det.

När tycker ni att man kan lämna sina barn ensamma i bilen?

Gillar

Kommentarer

Är nog som du väldigt nojig.
Har en snart 9-årig kille så i år har jag lämnat barnen i bilen några gånger om jag skall göra något fort. Då har han alltid haft en mobil och mitt nummer på snabbupprigning. Sen måste han alltid låsa bilen från insidan och bara öppna om han ser att det är jag.
En 3-åring skulle jag ALDRIG lämna. Då får det ta lite extra tid helt enkelt.
Kram
www.blogger.com/profile/109044080995754491