Lärdomar

(Går)Dagens lärdomar:

Ha alltid ett presentskåp. Det bör alla ha, enligt Martina Haag. Och jag håller med om att det är mycket praktiskt! Hittade lite att fylla på mitt presentskåp med igår.
Fläskkotlett med ben smakar inte mer än kotlett utan ben. Snarare är benet i vägen när man steker köttet som bör vara lite rosa. Risken är att det blir lite blodigt vid benet. För att benet ska ge någon som helst smak behöver man koka länge, ex som när man kokar en hel kyckling.
Likaså bör kött ligga framme för att tempereras innan tillagning. Gärna ca tre timmar. Detta enligt Tommy Myllymäki. Så långt som tre timmar var nytt för mig.
Man behöver inte åka till Thaliand för att få lite thaikänsla. Man kan åka till Göteborg & gå på Thai Moon Kitchen. Vilket ställe! Färgglada blinkande lampor, tuk tuks, fågelkvitter & smarrig mat med dofter som spred sig från rykande gjutjärn. Mums!

Något som jag visserligen redan visste var att Fredrik Backman är en riktigt trevlig prick. Oavsett kö eller ej tar han sig tid att svara på frågor och skriva personliga hälsningar i alla böcker han signerar. 
Får se om jag lär mig något nytt idag!

Gillar

Kommentarer

Johanna,
Åh! Jag vill också ha en personligt signerad bok av Fredrik Backman. Älskar hans böcker
www.blogger.com/profile/164327445204106220