Leriga kläder & ifrågasättande föräldrar

Igår fick vi föräldrar ett mail från pedagogerna på R:s förskola. De ville förvarna om att barnens ytterkläder var väldigt smutsiga efter en dag ute i det trista vädret och att några kanske tom hade fått använda sina extrakläder om de blivit blöta.

Helt fantastiskt att få ett mail där pedagogerna ber om ursäkt över att de varit ute med våra barn halva dagen och busat i vattenpölar och lera! För nu har snön försvunnit och det var 7 plusgrader på morgonen.När jag hämtade R fick jag veta att det var föräldrar som ifrågasatt varför kläderna såg ut som det gjorde... Jag kan inte förstå det! Det är ju underbart att veta att barnen varit ute i friska luften och inte bara suttit inomhus även om vädret varit trist.

Pedagogerna har gång på gång sagt att fodrade regnställ är toppen eftersom de är ute väldigt mycket och overaller blir blöta i sånt här väder. Den infon fick vi redan vid första föräldramötet. Sedan är det så klart upp till var och en vad man vill/kan köpa till sitt barn.

Ingen uppmanade oss att ta hem något för att tvätta, de villa bara förklara varför det såg ut som ett lerfält i kapprummet. Hur kan någon ifrågasätta det? Nej, varmt tack till pedagogerna och deras jättejobb att driva verksamhet utomhus i södra Sverige i januari!

Gillar

Kommentarer

Johanna,
Ibland undrar man hur folk tänker... Skitiga barn är glada barn! 😊
www.blogger.com/profile/164327445204106220
Emelie Babunovic,
Men hjälp!! Tyvärr är det OFTA så. När jag jobbade på dagis kunde föräldrar bli heeelt galna för att det minsann kommit köttfärssås på nya fina vita tröjan eller målarfärg på nya jeansen. Suck!
Kram
undermyumbrella.se