Lördagsgodis, kiss och krukor

Puh, så var den här helgen snart över.. Känns lite trist, även om jag har hunnit med mycket. Eller jag har gjort mycket, inte fått mycket gjort.. Har knappt varit hemma alls, vilket varit skönt i nuläget, men jag får liksom ingen ordning i röran heller när jag inte är hemma...  Insåg igår att jag helt missat L:s fyraårskontroll på bvc och måste ringa dit imorgon och be om ursäkt...

Måste också ringa till veterinären, för jag tror inte att allt är som det ska med D. Hon har börjat dricka otroligt mycket de senaste månaderna, jag kan fylla på vattenskålen flera gånger på en dag. Det har ALDRIG hänt tidigare under hennes 8,5 år. Tänker så klart direkt på diabetes. Igår kväll kissade hon inne när vi var hos vänner, vilket heller aldrig har hänt (förutom på nyårsafton då hon blev skrämd av fyrverkerierna då hon är grymt skotträdd). Hoppas kunna kolla upp det inom kort, för jag är den typen av människa att jag oroar mig tills jag vet.

Kort kan jag sammafatta helgen så här:
Fredag: thaimassage, frisörbesök, fika hos vänner, skogspromenader i det fina vädret, fredagsmys med  L.
Lördag: lång skogspromenad med vänner vilken också erbjöd naturupplevelser i form av en hackspett, 2 kaniner, 1 ekorre och en halv död mus..., lunch hos vänner, barnteater på biblan med vänner (vilket visade sig vara en sagolek där alla skulle leka och agera och jag blev påtvingad en ful rävmössa som jag snabbt fick av mig igen, men då tvingade lektanten mig att leka sol...), middag och mello hos vänner, mörkerrädsla när jag kom hem till vårt mörka hus med en sovande L.
Söndag: L:s premiärtur på cykel, dans för L, Tupperwareparty för mig och lek för L

Genomgående för hela helgen är att L varit lite bråkig och att jag har haft noll tålamod. Det blev inget lördagsgodis igår och hon säger om och om igen att "nu ska jag vara snäll, jag ska inte skrika mer" men sedan går det en stund och hon gör det igen... Ahh! När jag frågar henne efteråt varför hon ex skrek så vet hon inte. Kan tänka mig att den här boendesituationen påverkar henne också.... Det känns också som om det blir mycket tjat från mig sida, "kom nu L" eller "snälla spring inte här" osv osv vilket såklart inte efterlyds utan jag får säga samma sak sjuttioelva gånger.. Känner mig lite som tråkiga mamman även om vi i det stora hela haft en mysig helg.

När vi nu lever i det här kaoset så har vi tryckt in alla våra sängar i vårt arbetsrum. För min del hade L kunnat ligga i vår säng, så hade vi haft det lite mindre trångt på golvet, men jag kände att det vore dumt att låta henne göra det i typ två månader.. Då hade det kanske inte varit helt lätt att få tillbaka henne till egen säng sedan, det kanske blir svårt nog att sova i eget rum igen, vad vet jag. Jag trodde att det skulle bli svårt att få henne att somna när hon hör mig här nere hela tiden, men det har gått över förväntan.

Så. lite trist att helgen snart är slut, men det ska bli skönt att få hem J om en stund.
Btw, en positiv grej med den här renoveringen är att jag har börjat göra mig av med lite onödiga grejor. Dagens utrensning har bla bestått av 6 krukor som jag troligtvis aldrig skulle använda... Och igår rensade jag ett köksskåp och slängde jättemycket - det kändes superbra!!! Vad är det man säger... "Inget ont som inte har något gott med sig"...

Gillar

Kommentarer

Potatishäxan,
Men hjälp, är voffsingen redan 8,5 år! Klart man blir orolig när de dricker mycket, det är inte så bra. =(. Håller tummarna för att det inte är något fel på henne!
www.blogger.com/profile/018631233984026212
Rebecca,
Ni verkar haft en mysig helg trots allt. Vad skönt att få in lite rensning, här har det rensats bland barnen kläder...ALLT har dragit ut och provats, sorterats och vikts in igen.
Hoppas det inte är något allvarligt med D och att ni får en bra start på veckan.
Kram Rebecca
www.cheeky.nu
jessica
,
Äntligen har jag haft en stund att läsa din blogg 😊
Låter som en skön helg!
Kram J 😊
Frida-FantastiskaMamman,
Du har VERKLIGEN hunnit med mycket du...nästan så jag blir alldeles matt av att bara läsa ;D
Kramar<3
fantastiskamamman.blogg.se
Åsa gåsa klinga,
Skönt att få röja undan lite. Känns mera som vår då oxå!!
Vi ska åka till Kazakstan och hälsa på några vänner som jobbar där. Ska bli jätte spännande att se ett så udda land, lite exotiskt på sitt sätt.
Lycka till med renoveringen!
kram
www.aasahj.blogspot.com
CharmKatti,
En anledning till varför L sover bra och somnar lätt kan ju vara just för att hon hör er. Mina har jättesvårt att somna om vi går ner tex. Vi har ju alla sovrum plus tv-rum uppe. Hör dom inte oss så kommer dom tassandes ner och undrar var vi är.

Kram!
www.blogger.com/profile/046181021213338000