Lussebullar

Igår bakade jag ä n t l i g e n lussebullar. Eller bullar och bullar, det är ju mer skurna fyrkanter enligt Matplatsens recept som jag provade förra året och familjen ÄLSKAR.

Hade varit duktig och kommit ihåg att handa ingredienser till att baka, och till och med kommit ihåg saffran som annars är så lätt att glömma. Vet inte hur många gånger jag stått i kök i affären och tänkt att nu ska jag komma ihåg att säga saffran också - och så kommer jag hem utan saffran.. Men i år har de haft saffran ute i butiken så då har jag kommit ihåg att ta när jag gått förbi. Och som sagt, den kom med till Solsidan också.

Men när jag väl plockade fram alla ingredienser så slog det mig att jag inte har någon maskin här, utan fick köra med en elvisp och degkrokar. Fast det gick visst bra det också :-) Och så hade jag ingen kavel eller degskrapa här, så bullarna blev inte så jämna och fina. Men det viktigaste är ju ändå att de smakar gott, eller hur? Och det gjorde de :-)

Det kommer nog att bli några fler omgångar av dessa godingarna i december. Men jag ska nog försöka komma ihåg att införskaffa en degskrapa så att jag kanske kan skära till degen lite jämnare.

Idag blir det inget bakande. Idag får vi fika på resterna av gårdagens bak innan vi drar hemåt från Solsidan till stan igen. Men det har varit en skön helg!

Gillar

Kommentarer

AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,

Jag har inte kommit så långt som till julbak än, men adventsljusstakarna står i alla fall i fönstret (även om inte alla lyser än). De där bullarna ser verkligen goda ut. Jag får ta och spana in det receptet.

nouw.com/annaskarblom
Linda Odelmar,

Så smart med fyrkantiga bullar och det är inte så viktigt att de ser supersnygga och konditoriaktiga ut, hembakat ska se hembakat ut tycker jag, går utmärkt att göra deg med handkraft enbart också, det brukar jag göra jämt och man kan anvnda en vanlig matkniv att skära degen med också

lindaodelmar.blogspot.com/
Elina,

De ser väldigt goda ut! Det är smaken som är det viktigaste och jag tycker att det ska se lite hembakat it 😊

detkaosvikallarvardag.com
Fnulan,

Jag ska nog ta och baka dom, flera som berömt det receptet. Jag vet dock inte om det godkänns hemma att göra nåt nytt istället för lussebullar:))) Välkomna hem till storstaden igen

www.fnulan.se
Diana Saloen,

Ja, ibland blir man förvånad över att de redskap man brukar ha inte finns.... eller som jag som alltid blir förvånad när basvaror som mjöl och socker plötsligt är slut

nouw.com/fibrolivet
Madde ,

Många som bakat lussebullar idag. Själv har jag varit på jobbet hela helgen, men får väl ta tag i det också till nästa helg

www.nouw.com/madelena
Madde,

Jag ska baka till dotterns klass så kommer nog använda lite blandat. Men hmm lussebulle o lång pannan/brödform kan vara något för lärar rummet kanske

motherandwife.se/
Amanda,

Jag tycker att bullarna blev fina och det är som du säger att det är smaken som är viktigast. 😉 Det där med att glömma saker i affären händer mig med... 😊

amandizan.wordpress.com
Marie,

Ohh de där lussebullarna såg verkligen helt gudomligt goda ut =D

sweetwordsbymirre.com
Kamilla,

Jag bakade också med saffran igår. Så himla gott och mysigt att baka inför julen. Dina bullar såg supergoda ut

kamillaskamera.com/