Lycka, rock och bollar

Okej. Back in Hbg. Och borta bra men hemma bäst. Vi har haft en jätteskön helg i Oslo. Vi tog bussen till Köpenhamn och behövde inte tänka på något annat än att hålla L lagom lugn i ett par timmar så att hon inte skulle störa hela bussen. Flyttade fram vår middagstid på färjan och jag undrar nu: Varför går vi på det här med buffé om och om igen? Det var inte gott.. Nästan så att jag kände mig dum som lämnade så mycket mat på mina tallrikar och gick och hämtade något annat i hopp om att det skulle smaka mer/bättre.
Efter maten blev det lite bad och det var riktigt skönt. Var egentligen inte alls sugen, men det visade sig vara en liten, uppvärd pool så det var riktigt härligt. Problemet var att alla blev väldigt trötta så vi kröp till kojs i vår hytt strax efter 22... Men det var nog bra, för sedan var det några danskar som höll hov i korridoren hela natten.. så det blev inte så mycket sömn.
Framme i Oslo hade vi lite svårigheter i att få tag i en taxi med barnstol. Det slutade med att L fick åka på en inbyggd kudde och jag vet inte om det är helt säkert, men så här lycklig var L iaf:
Det var väldigt trevligt att träffa våra norska vänner. Även om det innebar en del språkliga missförstånd.. Vi hade med oss en liten gåva till dem och väninnan sa till sin man att sätta den - på vad J uppfattade som - vinden! Han tyckte gott att de kunde vänta med det tills vi hade åkt. Men det var så klart fönstret... Och när vi pratade om vart vi skulle sova så förklarade vi för L att det fanns en säng under soffan (en bäddsoffa) och hon svarade:

"Men jag tycker att det är läskigt att sova under soffan!"


L och hennes nya kompis lekte jättebra och kom plötsligt fram som två rock stars och L utbrast "Rock´n roll!"!! Var sjutton har hon lärt sig det?!?
Plus med helgen:
Bollhavet på båten
Att träffa vännerna
Att vi har fått umgås, hela familjen.
Att vi varit trötta och lagt oss tidigt. Skönt för en gångs skull!
Hittade ett gott vin, Campo Viejo, Gran reserva.

Minus med helgen:
Att vi gick på att käka buffé på färjan..
Att det var så lyhört på ditvägen..
Att vi varit så trötta..
Att jag lär ha gått upp allt jag hittills gått ner med vv..
Att det är så dyrt i Norge.

Väl hemma i Sverige igen fick jag ett ryck, som jag oftar får när jag är trött eller bakis. Och bakis var jag absolut inte! Begav mig iväg till Ikea och shoppade trådbackar. Har rensat ut i L:s garderober, satt in 8 trådbackar, rensat ut kläder ur en hel byrå och fått in det kvarvarande i garderoberna. Där byrån stått fick nu ett bord plats, perfekt för dockskåpet! Det känns härligt att vara effektiv emellanåt! Och jag är ganska nöjd eftersom jag brukar vara bra på att starta upp projekt, men mindre bra på att avsluta. Om man nu bortser från att det fortfarande ligger en enorm klädhög på strykbrädan som jag nu inte riktigt orkat ta tag i....

L gömde sig bland bollarna...

Gillar

Kommentarer

Jessica
,
Åh vad skönt att ha er hemma igen! Jag har refreshat och refreshat för att läsa om oslo resan! Äntligen blev jag uppdaterad! Bra jobbat med trådbackarna!!! 😊
Louise,
Usch jag har också en strykhög hemma som bara får mig att få dåligt samvete varje dag, jag orkar inte ta tag i den, dety är SÅ trist. M gjorde sin hög igår så nu känner jag pressen...

Fnissade när jag läste det där om vinduen 😊 😊 lite språkförbistring där 😉 , det hade ju varit lite ohyffsat att gå upp med presenten på vinden direkt!

Trevlig måndag!

Kram
lollo71.wordpress.com
Ingela la la,
Det låter ändå som om ni har haft en bra helg! Roligt med språket... 😉 Så fel det kan bli *skrattar*
Bra jobbat med garderoben! Där gick det undan..

Du, jag har oxå lite svårt att motivera mig med VV, vilket inte borde vara så svårt. Bara att titta i spegeln eller ta fram några gamla kläder som jag inte kommer i. Vad ska vi göra? jag hade ju sånt flyt tills jag åkte iväg och alla kalas började.. 😟

Skulle du jobba i Gtb den här veckan eller hur var det? Jag ska ner på stan på tisdag och se om jag kan hitta någon klänning till galan.

Kram Ingela
www.blogger.com/profile/152418758898993061
Åsa,
Låter supernice. Vist e det häsrligt att komma bort men lite bättre att komma hem 😊
www.blogger.com/profile/180557897380679127