Mello 2014 - deltävling 1

Ja, vad tyckte jag då? Nu har jag ju haft förmånen att lyssna på låtarna mer än en gång på scenen, vissa tom tre gånger och det kan så klart påverka.


Yohio: Blev lite förvånad faktiskt. Att han höll tillbaka mer än förra året och det lät mer som en Andreas Johnson låt än Yohio. Men den är ändå bra tycker jag. Och L blev så klart överlycklig när han gick vidare :-)
Mahan Moin: Tycker eg att låten är ganska ok, trallvänlig liksom. Men jag tycker tyvärr inte alls att Mahan sjunger den bra. Noope. 
Linus Svenning: En grym röst. Både jag och barnen går omkring och sjunger "Bröder, kära, kära bröder.." Jag gillar verkligen låten och hoppas att den blir en radiohit, men det är ingen låt som jag tycker ska vinna mello.
Elisa Lindström: Ha ha, vad ska man säga? Årets dansbandsschlager. Kunde varit för 10 år sedan. Lite Charlotte Perelli och mycket Linda Bengtzing över låten. För Elisas skull hoppas jag att hon har fått lite fler dansbandslyssnare, men jag är glad över att den inte tog sig vidare. Been there, done that.
Alvaro Estrella:  Lite av en favorit för mig. Bra tryck i låten. Även om det lät väldigt mycket som en annan låt i början.
Ellen Benediktson: Superfint sång. Superfin röst. Herregud, allt var ju perfekt. För perfekt. Jättekul att hon tog sig till final. Meenn, vi vet ju hur det går med svenska ballader.. Christer Björkman, sist i Eurovision. Anna Bergendahl, en låt som hela svenska folket älskade, hon fick inte ens komma med till Eurovisionfinalen. Nej, vi kan inte skicka en ballad.
Sylvester Schlegel: Här blev jag ungefär lika besviken som när Joacim Cans sjöng en svensk fioltrallande visa förra året. Hade höge förväntningar men gillade den inte alls.
Helena Paparizou: Härlig styrka i låten. Lite Charlotte Perellis Hero över den. Och den varianten har vi ju egentligen redan testat. Gillar låten men tycker att det var lite trist att Helena bara stod stilla utan några som helst moves på scenen. 

Summeringen är alltså att jag är glad att Yohio gick vidare så att L slappa samma traumatiska upplevelse som jag själv hade när Tommy Körberg vann med "Stad i ljus" 1988... Jag hade önskat Estrella hade joinat honom och att Linus och Helena skulle gå till andra chansen . Ganska ok blev det alltså. Vad tyckte ni?


Gillar

Kommentarer