Mello-nostalgi 2000-tal

Ikväll är det dags igen för mello så det är dags för mig att avsluta min nostalgitrip med 2000-talet.

2000 var det lite tuffare, Balsam Boys, Barbados och Friends. Inte för att jag hejjade på Balsam Boys… 2001 var det Barbados och Friends igen och jag tyckte att det var toppen att Friends vann. Hade så klart kollat på Berts skapande av bandet på tv  Och Magnus C. hade nu blivit en riktig favvo. Så det var ju poppis att båda fanns med även 2002. Fast just då försökte jag nog förtränga Brandsta-klappen.. Det här året tror jag att såporna och ”konstruerade” band tog rekord i deltagande i deltävlingarna. Både Excellence ( från Popstars), Baren-Molle, Solo och Friends (Bert-skapelser).


2003 minns jag speciellt, eftersom jag faktiskt var i Globen då. Det var riktigt läskigt som sittplatserna gungade när Fame vunnit. Många bra var med förutom Fame, återigen deltog favoriterna Jill och Magnus C – nu dock i Alcazar .

2004 var året då de flesta bidragen i finalen var bra. Kul att E-Type hade premiär i mellosammanhang och vem minns inte Lena PH:s mic-juck?

Även om jag tycker att Martin Stenmarck är ok nu så var det inte honom jag hejade på 2005. Alcazar låg högt på min lista, och Shirley eller Sanna Nielsen och Fredrik Kempe.

2006 tyckte jag att Poodles var ganska roliga. Mannen med rösten, Magnus C, gick det tyvärr inte så bra för i finalen men däremot den andra C – Carola. Missade hela första deltävlingen eftersom lilla L valde att komma just då, när vi hade huset fullt av folk på en liten schlagertillställning.

2007 var Sarah Dawn Finer min favvo i finalen. Men det var uppfriskande med The Ark. Och Måns var inte helt fel att vila ögonen på, Magnus tog sig ju inte till final..

2008 tyckte jag självklart att ”Hero” skulle vinna. Jag hade nog dött om Christer Sjögren vunnit.. Var i Karlskrona och såg deltävling 4 så jag fick höra Hero live.

2009 var mitt stora mello-år. I Göteborg förfasades jag över Caroline af Ugglas men kom sedan att gilla låten ”Snälla, snälla”. Alcazar fick Scandinavium att gunga och det var för dem jag höll mina tummar genom hela tävlingen. I Malmö hade mamma och jag arenans sämsta platser, men Sarah Dawn Finers ”Movin on” fick ändå håret att ställa sig på armarna. Höll på Alcazar i finalen, men hade varit ok om Måns vunnit också.

Jag har knappt någon aning om vilka som deltar i kvällens deltävling så vi får väl se om det blir någon favorit eller ej :-)

Gillar

Kommentarer

Linda,
Vad roligt att läsa om ditt 2000 tal i melodifestival världen:)
Tycker också det är jätteroligt att titta på den men av någon anledning tycker jag låtarna blir sämre och sämre för varje år som går:(
Hoppas ni får en bra "mellokväll" kram
www.uppochnervandahuset.se