Midsommar 2020

Nu är midsommarhelgen över. Vännerna har åkt hem och lämnat oss kvar med fina minnen och en del rester :-)

I samråd med hela gänget bestämde vi oss för att köra midsommar på Solsidan, som vi brukar, trots Coronatider. Inte helt enligt tradition, men i stora drag som vi gjort de senaste 7 åren, sedan 2013.

I vanliga fall brukar vi träffas lagom till lunch. Det var bara första året vi körde midsommarmat till lunch, men det blev alldeles för stressigt, året efter bytte vi plats på maten. Grillat till lunch, och midsommarbuffé på kvällen. Med mat i magarna brukar vi packa ihop oss med fikakorgar och jordgubbstårtor och ta båten (båtarna) till traditionellt firande på Tjärö. Det traditionella var dock inställt i år så vi bestämde oss för att skippa den gemensamma lunchen och starta med fikan. Vi dukade upp ute på den nybyggda bryggan och njöt av jordgubbstårta och annan fika i solen.

Eftersom vi inte hade några tider att passa eller någon Tjärötur så hängde vi bara på "hemmaplan", badade och softade, drack Solsidandricka (enligt tradition) & njöt av livet . Vi är ett härligt gäng!

Nästa år kanske vi slår till med en riktig midsommarstång :-D

Mot kvällningen åt vi allas medhavda sillar, nybakat bröd, sillatårta, västerbottenostpaj, köttbullar, prinskorvar, ägg och allt som hör till midsommar. Och givetvis jordgubbar!

Sedan fortsatte vi midsommarfirandet i dagarna tre! Midsommardagen brukar vara snäppet bättre än midsommarafton - och var nog det i år också :-) Med långpromenad för tjejerna medan männen fixade brunch av midsommarresterna, båtåkande, bad, lek, bubbel & popcorn, grillad lax, lite mer jordgubbar och skratt. Och annandag midsommar (jo, klart att det är annandagen!) startade på samma sätt, med långpromenad då vi tjejer gick lite vilse, ha ha! Sedan ägg och bacon, bad och städning innan hela midsommargänget lämnade oss. Men vi hoppas att de alla kommer tillbaka nästa år igen! För en sån här härlig traditition måste man ju hålla fast vid!

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Så spännande att ni har vänt på der hela. Vi kör traditionellt sillbuffe till lunch och grillat på kvällen. Vänner är fantastiskt
nouw.com/stenhagenbettan
Amandamalmflod
Amandamalmflod,
Åh den tårtan ser värkligen underbar ut❤️ hoppas ni haft en fin midssomar
nouw.com/amandamalmflod
Marie,
Ser så härligt och underbart ut och fint med grönt =D, såg utmaningsbilderna med, coolt att lägga dem så =D
sweetwordsbymirre.com
Kamilla,
Syns att ni också haft en underbar midsommar. 2020 bjöd oss alla på en kanon midsommar tror jag minsann
kamillaskamera.com/
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Förstår verkligen om det varit en himla bra midsommar, så fantastiskt och att vädret var så fint är ju ett STORT plus!! Vad mysigt 😃 KRAM
nouw.com/emmaengstrom
Michelle ,
Men mums vilken härlig tårta 🌸😍 och härlig midsommar ni verkar haft det
michellefrandell.blogg.se