Midsommar 2021

Men oj, vad dagarna har gått sedan jag skrev sist! Vet egentligen inte vad som hänt, men det har varit otroligt fint väder och datorn har enbart använts till jobb. Och planeringslistor inför midsommar :-)

Traditioner

Midsommarhelgen gick av stapeln med både gamla och kommande traditioner. Vi var samma gäng som vi brukar, även om alla inte var med hela tiden. Alla vuxna har nu fått minst en spruta så det kändes bra. Och fantastiskt nog kunde vi vara utomhus nästan hela helgen.

Jordgubbstårta på bryggan
Vi inledde med den traditionella jordgubbstårtan ute på bryggan. Något vi började med förra året när det traditionella firandet på Tjärö var inställt pga pandemin. "I vanliga fall" brukar vi annars inleda med en grill-lunch innan vi packar ihop oss själva, jordgubbstårtor och kaffetermosar i båtar och drar till den ganska närliggande ön där det reses midsommarstång och spelas ofta både dragspel och gitarr och dansas "Små grodorna". En skön liten utflykt för att alla våra barn ska få uppleva det där typiskt svenska som alla vi andra är uppvuxna med :-) Men det är ganska mysigt att bara sitta på vår brygga också!

Femkamp & bad
Efter bad och lek (och en färd till jourakuten med en av småkillarna som simmade liiite för hårt och slog upp ett rejält sår mot poolkanten och fick sy ett stygn) intogs midsommarmat & Solsidandricka :-) Precis som det ska vara! Den planerade femkampen gick det inte lika bra med... Vi hann med 1,5 gren innan det blev för mörkt... Vi bestämde oss för att fortsätta nästa år, ha ha så vi får väl se hur många år det tar innan vi blir klara!

Midsommardagen & Annandag midsommar

Midsommarhelgen fortsatte sedan i en härlig lunk. Tjejerna tog långa morgonpromenader. Grabbarna cyklade mountainbike. Barnen badade, badade, badade och spelade lite kort. Och badade, skrev jag det? :-) Vi körde grillmiddag och år rester av jordgubbar. Och på Annandag midsommar (jo, då, det heter så :-) ) presenterade R den nya traditionen: Swimrun! Mer om det i ett separat inlägg då det var stort!

Sammanfattningsvis
För att sammanfatta en här härliga helgen kan jag bara säg att vi alla är väldigt nöjda! Och så tacksamma över våra fina vänner! Och att de är villiga att fira den här helgen med oss år efter år! Och att vi äntligen kunde ses igen efter det här jäkla året! Och att en del var som vanligt och en del inte var det :-) Frågan är bara: vem gör jordgubbstårtorna nästa år?!?

Gillar

Kommentarer

MariasVardag
MariasVardag,

Hörs som en fin midsommar

nouw.com/mariasvardag
2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,

Låter som du haft en mysig midsommar 😊.

nouw.com/2barnsmammaochfru
fibrolivet
fibrolivet,

Vilken underbar helg ni har haft… ha ha 5 kamp över flera år. Det låter något det. Hade vi haft pool hade jag nog också badat badat badat…. Så underbar för barnen att de kan göra just det och tur att det inte blev någon allvarligare skada för han som simmade lite för snabbt

nouw.com/fibrolivet

Låter som en alldeles underbar helg. Lååååååångt fem kan ni har som sträcker sig över ett år.

Traditioner är viktiga till midsommar, firar vi i stugan blir det dansbana och chokladhjul. I år firade vi borta få blev det segways istället.

Kram Kajsa

www.bland-kastruller-och-vinglas.se
Madde,

Vilken mysig midsommar det blev. Låter fantastiskt. Jag har inga traditioner alls, men måste skaffa mig känner jag. Tyvärr jobbar jag ofta på storhelger så svårt att planera.

www.nouw.com/madelena
Kamillas ,

Femkamp är ju så roligt. Jag ville få till det men tonåringarna vägrade så det blev kortspel in på sena natten istället. Tårtan såg så mumsig ut

kamillaskamera.com/
Marie ,

Så mysigt med nya och gamla traditioner och fem kamp är ju också en hit. Mysigt att fira tillammans med vänner, ser gott och mysigt ut

sweetwordsbymirre.com
michelle
,

ja ni har verkligen firat in den traditionella midsommar 😊 vi tog allt väldigt spontant. jordgubbstårta är ju verkligen ett måste 😊

Stegsamlaren
Stegsamlaren,

Lät mysigt och ja, ibland springer tiden iväg och bloggen kommer av sig

nouw.com/stegsamlaren