Midsommar på Solsidan

Ännu en midsommar på Solsidan har nu gått av stapeln. Vi försökte räkna ut vilka som varit med vilka midsomrar, men det var lite oklart :-) Kom iaf fram till att familjen S - som ogillar traditioner - varit med alla år!

Vi kör ungefär samma upplägg varje år. Alla kommer strax innan lunch på midsommarafton. Då kör vi grill-lunch. I år gick vi utanför boxen och körde grillad lax istället för kött - woop woop! Sedan packar vi ihop oss alla (oftast runt 20 pers) och tar båten till Tjärö där vi avnjuter jordgubbstårta - som någon i sällskapet har bakat. I år var det en smarrig variant med lemoncurd och rice crispies! Yummie!


På Tjärö reses midsommarstång och det är dans runt stången för dem som vill. Sedan packar vi ner tomma kaffekorgar i båten/båtarna igen och drar tillbaka "hem" till Solsidan där vi softar, solar och leker - beroende på väder.


En annan tradition som bara måste finnas på vår midsommarafton (förutom midsommarmaten som vi äter på kvällen) är Solsidandrickan - gjord med omsorg av hemmagjord flädersaft av min vän Cool 

I år kom det en  r e j ä l  regnskur precis när vi skulle sätta oss och äta. Det var ett skyfall som var över på en kort stund, men som tur var hade vi förberett med partytält så vi kunde äta utan att bli blöta.


Vi hade en riktigt härlig midsommarafton, men jag måste nog ändå säga, och jag tror att många i vårt sällskap håller med mig, att midsommardagen var strået vassare! Det brukar vara så! Vi har inga tider att passa, ingen mat som man SKA äta utan det blir lite annorlunda. De vuxna tjejerna startade dagen med en pw med hundar medan männen fixade frukost/midsommarmatsrester. Sedan fortsatte dagen i en härlig lunk. Mycket vattenlek, sol och bad. Popcorn och god dricka i solen. Middag på kvällen. Music quiz och mycket skratt. Mycket Monopol för barnen när de inte låg i vattnet :-D Klart att det underbara vädret vi hade gjorde sitt till!

Söndagen, eller Annandag midsommar som vi gärna kallar det :-), började också med pw med hundar och sedan blev det brunch innan partytält revs och några av vännerna begav sig hemåt. Några stannade kvar lite till för lite båtåkning och glassätning och dunkgömme. 
Ännu en härlig midsommar finns nu i våra minnen! 

Gillar