Midsommarminnen

Så var helgen snart över. Sitter hemma i soffan och hör ljudet av fotboll på tv. Känner mig trött. Men på ett ganska skönt sätt efter en härlig helg.


Vädergudarna var med oss och allt klaffade. Vi var till och med ute i så bra tid till det traditionella midsommarfirandet på Tjärö att vi hann se själva resningen av midsommarstången - som iofs var ett litet drama i sig. Konstigt nog hade man inte fäst ringarna på själva "korset" så när stången höjdes ramlade ringen av - två gånger! Men en driftig man - förmodligen glad över att han fick köra sin lilla minilastare - hissade upp en kille som hängde ringen på plats när midsommarstången väl var stående :-)


För en gångs skull hade jag sänkt mina krav på mig själv och förenklat lite för mig själv. Det gick visst bra det också!
Vi körde lite grillunch innan avfärd till Tjärö och sedan körde vi midsommarmat på kvällen, som sedan avslutades med jordgubbar. Ett bra upplägg så vi kunde sitta i lugn och ro och äta midsommarmat och barnen kunde gå ifrån när de kände sig klara.  
Det var en härlig dag med fina vänner som jag stoppar i minnesbanken!

Note to self:
· Det går bra att bjuda på enkla muffins och köpekex på picknick.
· Säg till familjer med barn på besök att ta med extra kläder till barnen då det är såå kul att leka med vatten!
· 42 kvm stuga + liten gäststuga & båt räcker till 4 familjer med 8 vuxna, 6 barn och två hundar. Finns det ♥-rum...  


Tack vänner som tillbringade midsommar med oss på Solsidan! Ni är alla välkomna igen nästa år - även om jag inte skulle våga kalla det för tradition :-)

Gillar

Kommentarer

Therese,
Underbara foton, ni verkar ha haft en jätte mysig midsommar, det hade vi med, men en betydligt kallare sådan 😉 Haglade och regnade, och vi behövde inte använda kylskåp, kunde ställa allt på bron då det var kallare där än i kylskåpet... KRAM
www.blogger.com/profile/107096415516469723
Tina,
Men åh så mysigt ni verkar ha haft det vännen! Det här med att sänka kraven... Åh vad jag önskar att jag kunde göra det också ibland. KRAM
www.blogger.com/profile/064520350022772886
Helen.HUSnrNIO,
Låter som en mysig midsommarhelg och vad bra med lite aktuella anteckningar att minnas till nästa år 😊
Maten ser kanongod ut. Verkligen! och vad fina kidsen är!

Ha en fin måndag.
Kram
husnrnio.se
Jenny,
Härligt. Det är en fröjd att läsa om Solsidan. Jättefina barn har ni ju också.
Kram
nockinocki.blogg.se
Maria,
Vilken mysig helg!
Helt underbara bilder på barnen ❤
Ni verkade ha riktigt fint väder. Här var det uppehåll, fast kallt.

kram kram
omlitenochmig.se