Min bokhög just nu

Hade förberett ett inlägg om vilka böcker jag har som väntar på att bli lästa just nu, men innan det hann publiceras läste jag att även Emschen hade samma tanke :-) Roligt att fler är lässugna och det är ju alltid kul att få nya tips.

Jag har lovat mig själv att försöka läsa mer böcker i år. Har alltid älskat att läsa men de senaste åren har jag tyvärr halkat över mer och mer till att avsluta dagen med att kolla på någon skärm en stund istället för att läsa. Men jag mår ju så bra av att läsa så det är bara dumt att prioritera bort det! Så jag har satt ett litet mål för mig själv att läsa minst ett antal böcker under året.

De böckerna som ligger högst upp i pipen för mig är:

Box
av Camilla Läckberg & Henrik Fexeus. Jag har läst mycket av Läckberg tidigare men inget av Fexeus och detta är deras debut tillsammans. Boken handlar om en polis och en mentalist, båda med olika tvångstankar och kantiga personligheter, som försöker stoppa en seriemördare. Jag har precis börjat läsa och hoppas att jag kommer att gilla både karaktärerna och handlingen.

Vinnarna av Fredrik Backman. Det är den sista delen i Backmans trilogi om Björnstad. Den första boken sträckläste jag, låg en hel natt och grät och kunde inte sluta läsa. Den handlar om en fiktivt samhälle där hockeyn är allt. Där ett brott begås och invånarna väljer sida och vissa väljer att se mellan fingrarna. Den andra boken, "Vi mot er" handlar om den tuffa tiden efter första boken och nu utspelar sig visst "Vinnarna" ytterligare två år efter allt som ingen vill tänka på hände. Jag tror att det kommer att vara en tuff bok att läsa. på flera sätt. Det är en väääääldigt tjock bok så jag vet inte hur jag ska kunna ligga och orka hålla upp den, haha! Men Backman är en grymt bra författare så jag ser fram emot att se hur det slutar i Björnstad. Är det bara jag som gärna vill läsa om böckerna innan i en serie för att vara helt uppdaterad?

Änglaträdet
av Lucina Riley ramlade jag över när jag handlade en dag i mellandagarna och egentligen kollade om "Den saknade systern" kommit ut som storpocket. Har, till min förvåning, älskat böckerna om De sju systrarna och tänkte att det kunde vara lite spännande att läsa något annat av samma författare. Änglaträdet handlar om en kvinna som lider av minnesförlust efter en olycka. Hon återvänder till en plats efter 30 år och där hittar hon en undangömd grav, där det visar sig att en liten pojke ligger begravd. En pojke som var hennes egen son...

En av böckerna i min hög läste jag faktiskt ut nu i helgen. Den elfte boken av Denise Rudberg om Marianne Jidhoff och co - Elva änkors man. En serie i genren elefant crime som jag verkligen har uppskattat, men nu måste jag erkänna att de två sista böckerna har inte tilltalat mig lika mycket som de tidigare. Denna boken handlar om nätdating, identitetskapning och visar på riskerna med att allt går att hitta digitalt.

Så nu ska jag bara köpa Den saknade systern också, som nu ska ha släppts som storpocket :-)
Läser du något just nu?

Gillar