Min stora duktiga tjej

För några veckor sedan var L inte alls nöjd med att gå till dagis och hon ville bara leka där med sin kompis I. Vi pratade mycket om kamratskap och hur man är en trevlig kompis. Att man inte behöver leka med alla men att det ändå hör till att man vet vad kamraterna på dagis heter.

Nu har det plötsligt skett en förändring. När jag på kvällen säger att det är dagis imorgon så säger hon "jippey, vad kul!" - och det underlättar ju för mammahjärtat! Och en dag när vi var på en lekplats med några vänner så kom en kille från dagis med sin mamma. L och killen lekte en bra stund och hon sa att hon ska leka med honom igen på dagis.

I torsdagskväll ringde en mamma till en tjej på dagis som L inte brukar leka med. Hon och tjejen är väldigt olika, och L brukar ju mest leka med sin I och den här tjejen har en annan "bästis". Men nu frågade mamman om L ville komma dit och leka. När jag sa det till L så berättade hon att de hade pratat om det på dagis under dagen och att hon gärna ville det. Så L var där i några timmar under fredagen och hade visst jättekul! Det känns så bra att hon växer i sitt sätt. Många gånger har hon tackat nej till kalasinbjudningar för att hon helt enkelt inte vill gå på kalaset och det är väl bra på ett sätt, men på ett annat sätt tycker jag att man måste visa att man blir glad när man blir bjuden. Svårt det där. Hon säger nej för att hon kanskeinte brukar leka med barnen som bjuder, och tänker kanske inte på att hennes andra kompisar ska dit. En tjej som vet vad hon vill! Men som sagt, nu tycker jag att L vuxit mycket de sista veckorna!

Gillar

Kommentarer

Anonym
,
Åh det är inte lätt det där! KRAM!