Mini i magen

Igår var ju planen att lägga mig tillsammans med L och sedan kolla på en film i sängen. Men när jag låg där och kände mig trött medan jag väntade på att L skulle somna så övertalade jag mig själv att låta bli att starta tv:n. Tror att det var ett bra drag, för jag har verkligen sovit hyffsat bra. Eller ja, spring som vanligt, men jag kände mig faktiskt ganska utvilad när klockan ringde imorse.

Dock tycker jag inte att jag känt några speciella rörelser från bebisen de senaste dagarna och ju mer jag började tänka på det ju svårare var det att släppa. BM hänvisade mig till förlossningen där jag nu har varit i lite mer än två timmar. Först fick jag ligga med CTG och det var härligt att bara få höra hjärtljudet. Förra gången jag låg med CTG och skulle trycka på en knapp varje gång jag kände en rörelse började jag fundera på om det verkligen var bebisen som kickade hela tiden eller om det var själva mätapparaten.. Det var helt otroligt då! Denna gången kände jag inte en enda rörelse! Inte en enda! Dock såg själva kurvan bra ut.

En läkare gjorde sedan ultraljud och det var ännu mer härligt att få se mini där i magen! En mini som nu vägar ca 3 kg uppenbarligen. Och som rörde på sig, även om jag fortfarande inte kunde känna det. Såg också hur mini övade på att suga, hur mini pekade med fingrarna och hur fötterna rörde sig. Som jag som sagt inte kände. Läkaren kunde alltså konstatera rörelser, dock inte så kraftiga. Allt såg bra ut. Jag ska dock vara observant och försöka känna minst 10 rörelser på 12 timmar, annars ska jag höra av mig igen.

Jag frågade BM som gjorde CTG hur jag skulle tänka angående att åka till Gbg i helgen. Hon svarade att åker man någonstans så här sent i graviditeten så får man räkna med att föda någon annanstans. Lät ju uppmuntrande... Hennes nästa kommentar var att vi ju inte lever i något u-land... Jodå.. så att..... Jag frågade läkaren om det fanns något som tydde på att den här bebisen skulle födas innan v40, vilket L gjorde, men hon svarade att det kan man inte säga. Så nu får jag väl försöka räkna fosterrörelser och ta en dag i taget.

Gillar

Kommentarer

Linda,
Så skönt att få kolla upp det, man blir ju så orolig då man inte känner rörelser.

Om det skulle bli aktuellt att föda i Göteborg kan jag varmt rekommendera Östra, där är 3 av våra 4 barn födda och vi har blivit jättebra bemötta plus att dom har all tänkbar utrustning både för dig och barnen om det skulle behövas.
Nu hoppas jag givetvis att du slipper föda någon annanstans men om:)

Kramar
www.uppochnervandahuset.se
Potatishäxan,
Så spännande att det snart är dags!!!!!! Kram!!!
www.blogger.com/profile/018631233984026212
Mamma Russin,
hej gumman..:)

oj oj oj, precis så stilla blev stina magen med.. trodde att hon laddade inför en förlossning, men inte heller jag gick flera dagar över inna de till slut fick sätta igång mig.. 😊

hur känner du nu då?

åhh så spännande, undra när bebis kommer.. 2an brukar ju komma snabbt.. 😊

shit så snabbt du kom i v. 37, tykte jag nyss läste du var gravid... haha..

kram kram
enburkrussin.se