Mörkrädd

Jag är mörkrädd. Har nog alltid varit det. Kommer ihåg när jag var liten och såg ett program med Staffan & Bengt (någon som kommer ihåg det????). Det var typ småfilmer som tittare fick skriva och skicka in och det var mycket vampyrer och varulvar. De där varulvarna alltså... Tror faktiskt att det var minnet av de filmerna om varulvarna som gjorde att jag drog mig väldigt länge för att se Twilight-filmerna (som för övrigt är sååå bra!).

Sov med lampan tänd under många år och hade en jättefin lampa med något motiv som jag inte exakt kommer ihåg, men som gav ett ganska dämpat ljus. Tror att det var något med palmer... :-D Om jag inte minns fel fick jag den av min moster och morbror.. Det var inte vanligt med sådana små lampor som man sätter i eluttaget, vet inte ens om det fanns då..

När jag bodde ensam i min etta i Ronneby under studentåren hade jag tvångsgrej: jag var tvungen att känna på ytterdörren precis innan jag gick och la mig. Ibland kände jag på dörren innan jag gick på toaletten och gjorde mig klar för natten, men då var jag ändå tvungen att känna på den en gång till... Bara för att jag var rädd att någon skulle kunna komma in... trots att jag bodde i ett hus med låst port.

Och så kollade jag under sängen. Hade ju dött om det legat någon där!! Att kolla under sängen fortsatte jag med under många år, även sedan när jag blev sambo med J :-) Han brukade skratta åt mig, haha! Sedan hjälpte det ju inte när vi såg ett CSI-avsnitt där en kvinna blivit mördad av någon som legat under hennes säng... OMG!!! Nu har vi så lite plats mellan säng och golv, både hemma och på Solsidan, att ingen kommer in under sängen som tur är! (Fast det händer att jag kollar ändå.. ha ha!)

Nu är jag ju ensam i vårt sommarhus. Ensam, men med min fyrbenta fluffboll! Igår lyssnade jag på en ljudbok av Christoffer Holst - Söta, röda sommardrömmar - när jag var ute och gick. Helt plötsligt när jag gick där i skogen med den fyrbenta och lyssnade på ljudboken så utspelade sig handlingen i ett sommarhus i skärgården.. Och tjejen som var ensam i huset hörde att någon annan var i huset... och gömde sig i en garderob på natten... och insåg plötsligt att hon inte var ensam i garderoben!!!

Ja, men ni fattar ju!!! Snacka om att jag var lite nojjig när det knäppte i huset inatt! :-D Nu måste jag snabbt börja lyssna på en ny bok - utan sommarhus i handlingen!

Gillar

Kommentarer