Mumsig marängtårta & trotsig treåring

Nu har jag semester igen! Nu är min enda jobbvecka avklarad! Känns skönt! Och vi kastar oss iväg på äventyr imorgon för att utnyttja helgen, eftersom J jobbar även nästa vecka.

Det har dock inte varit helt självklart att vi ska åka imorgon - för R är i en mycket trist period.Treårstrots kanske det kallas? *ironi*


Ikväll har vi haft goda vänner på middag. L har haft ont i magen så hon har mest legat för sig själv, men tre grabbar grus har busat så att hjulen på leksaksbilarna har flugit! Papporna i sällskapet hann cykla en liten runda, första sedan Vätternrundan och mammorna i sällskapet hann faktiskt prata en del mellan varven.

Och så åt vi gott. Receptet på middagen kommer, men ikväll kan jag inte låta bli att dela med mig av en                m y c k e t  enkel men supersmarrig marängtårta.

Mandelmarängtårta
4 vuxna & 4 barn

1,5 dl socker
100 g äggvitor
80 g sötmandel

3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
bär, ex jordgubbar, hallon & blåbär eller vad man nu gillar. Kanske bara jordgubbar :-)

Hacka mandeln grovt. Vispa vitorna till ett fast skum och tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa till en fast smet (gick hur bra som helst att blanda äggvitor och socker på en gång också, även om det inte var meningen..). Vänd ner den hackade mandeln.

Bred ut på plåt med bakplåtspapper och grädda i 100° ca 5 timmar mitt i ugnen tills bottnen är torr och släpper från pappret. Låt svalna.

Vispa grädden och smaksätt med vaniljsocker. Bred ut på marängen och garnera med bär.

Gillar

Kommentarer

emelie,
Muuums! Marängen blir bäst när den får grädda långsamt och länge!
Hoppas ni får en bra resa! Puss
undermyumbrella.se
Life of Johanna,
Oh den marängtårtan lät verkligen smarrig 😊. Lät som en bra kväll med 😊
lifeofjohanna.se
Helen.HUSnrNIO,
Tårtan ser supergod ut!
Mandel och maräng är en lyckad kombination har jag förstått på många så jag är nog den enda som inte är särskilt förtjust i mandel inser jag åter igen...
W kan äta mandlarna naturella och likaså min mamma gör det mer än gärna men inte jag.
Ser mycket god ut i alla fall!

Trevlig kväll!
husnrnio.se