Musikhjälpen 2012


Under en veckas tid har nu Musikhjälpen pågått. Ett samarbete mellan Sveriges Radio och SVT och årets tema har varit "Barnen i slummen har rätt till rent vatten". Gillar upplägget då Jason (Timbuktu), Kodjo och Gina sänder från en glasbur under en hel vecka och spelar önskemusik. Man skänker pengar och önskar låtar. Har ni önskat?

Vi har pratat med L och förklarat att alla inte har det så bra som vi. Att alla inte ens har rent vatten. Frågade vilken hennes favoritlåt var, vilken hon skulle önska. Hon valde "Flickan & kråkan" med Timbuktu - och den önskade vi också.

Det är kul att vanliga människor engagerar sig så. Folk har gjort insamlingar till höger och vänster och mycket barn har varit inblandade. De har sålt egengjorda julkort och bakade kakor exempelvis. Tycker att det är roligt att så många föräldrar ändå förklarar för sina barn att vi är många i Sverige som har det bra. Riktigt bra jämfört med så många andra.

Än är det några minuter kvar, och man har visst samlat in över 19 miljoner!

Update: Det blev över 23 miljoner insamlade kronor!!

Gillar

Kommentarer

Maria,
Vi pratar också med S ganska mycket om detta.
Viktigt att de förstår att vi har det galet bra mot vissa andra.

Mina julkort kom på ett par dagar, gick snabbare än vad jag väntat mig!

Sista veckan nu innan lite skön ledighet! Stressa inte ihjäl dig fullständigt nu bara.

Kram kram
sagafia.se
Tina,
Hej finaste! Ja det är verkligen underbart att så många engagerar sig. Vi försöker också förklara för barnen hur bra vi faktiskt har det. Hoppas du får en fin vecka utan stress hjärtat! KRAM!
www.blogger.com/profile/064520350022772886