Mutor och hot

Den här dagen har gått lite upp och ner. Började ju som sagt med lite motion och jag tror helt ärligt att jag varit mindre trött idag!! Annars har det varit jobb, en del shopping och jakt på födelsedagspresent till L:s kusin. Varför blev det då så att L gick ut med något ur båda leksaksaffärerna? Småsaker, men ändå... Fast sedan tog jag tillbaka sakerna och det blev tandagnisslan. Men hon blev bråkig och tjurig och hennes nya uttryck är: "aldrig!". Typ, jag vill aldrig resa mig upp här från golvet i det stora garaget och akta mig för bilarna som annars kan köra på mig! Så, eftersom det blivit lite mutor i leksaksaffärerna så blev det även lite hot om att lämna tillbaka sakerna. Och när hoten inte funkade så fick jag verkställa. Fast nu ligger grejorna ute i tvättstugan istället, fast det vet ju inte L om.

Hon är bortskämd den där lilla busungen, så det var nog bra att visa att hon inte får precis som hon vill hela tiden. Samtidigt gjorde det ont i hjärtat när hon grät över att hon ville ha tillbaka sina leksaker. Det är kanske inte så lätt att förstå vad allt man säger betyder när man bara är tre år? Usch, jag var kanske för hård.. Fast jag kompromissade lite med henne och gav tillbaka en av kulorna ur kulpåsen...

Gillar

Kommentarer

CharmKatti,
Åh sånt där är skitjobbigt! Men bra ändå att du verkställde, för tomma hot, det är det absolut ingen mening med. Bättre då att "hota" mer sällan och verkligen mena det när väl gäller.

Och den ramsan, som du skrev hos mig, den har jag hört väldigt många gånger, med tanke på att jag har en prinsessa precis som din som älskar askungen:-)
www.blogger.com/profile/046181021213338000
Jeanette,
Hej, bra att du gjode som du gjorde. Tomma hot är som sagt inget bra... men ibland slinker det igenom ändå.... i alla fall hos oss tyvärr.
www.blogger.com/profile/130296350753625185
Louise,
Ja du, samma i denna familjen. Min man (sambo eg.) har bara haft ett hål i sitt 34 åriga liv, jag har haft många. Skall ta dte som argument att ha får lära stor E tandborstning 😉 men ärligt så kan hon ganska bra redan, det är ju nu bara att hitta tiden på morgonen att GÖRA det också!

Hoppas du har lika fint väder där du bor som vi har i Göteborg !
Kram!
lollo71.wordpress.com