Mycket tid i Malmö

Tjejhelgen i Malmö var riktigt härlig! 5 tjejer, som träffades för första gången för ca 4 år sedan, när vi alla hade nyfödda barn och hamnade i samma föräldragrupp på BVC.

Vi valde att träffas i Malmö, att bo på hotell och få tid att bara prata, prata, prata. Och det gick bra :-)

Vi började med lunch på Kitchen & Table som ligger högst upp i Hotell Clarion. Grym utsikt - men någon hade fått med sig en nyladdad kamera utan minneskort... Men någon löste det senare under dagen :-) God lunch, ett glas vitt och ventileringen påbörjad och ett par timmar senare begav vi oss ut för att ta en fika på stan. Gofika och mer prat och sedan var vi laddade med energi för att shoppa några småsaker.


Vi hade hittat ett riktigt bra erbjudande på Hotel Mäster Johan, som ligger precis vid Lilla Torg. Ett paketpris då det ingick en skaldjursplatå på närliggande skaldjursrestaurangen Johan P.

Jag har bott på Mäster Johan en gång tidigare och var väldigt nöjd då. Blev inte besviken denna gången heller. Mysigt rum med fina detaljer. Gammaldags kranar, badkar, stearinljus på badrummet och tom en badanka.


Men frukosten är nog ändå det bästa med hotellet! Kocken/kokerskan (eller vad det nu heter!) står i köket vid spisen och steker bacon och gör äggröra och man tar maten direkt från spisen. Porslinet är fint blåvitt och inga vita standardtallrikar. Vi satt kvar i flera timmar!

Fast först var vi förstås och käkade skaldjursplatå kvällen innan! Jag hade i ärlighetens namn inga större förväntningar på den där platån med tanke på priset, men den var toppenbra! Och de var mycket service minded och den av oss som inte ville ha skaldjur fick både varmrätt och dessert för samma pris.


Nästan det bästa av allt upplevde jag när jag gick för att tvätta händerna. Finfina flaskor från Rituals . Tvål och handcreme så att ingen behövde lukta skaldjur om händerna när man gick där ifrån. Det är bra service! Lyx!

Och hela helgen kändes lyxig! Vi fick så mycket tid! Tid att bara sitta och prata! Vi fikade, åt gott, drack gott, lekte julklappsleken (!) och  shoppade lite. En helg som gav så mycket energi! Nu är det dags att börja planera nästa träff :-)

Gillar

Kommentarer