När kan man lämna?

Igår fick barnen sig en ordentlig blåsning när de kommit hem från skola/förskola. Pappa J är i Tokyo några dagar och jag orkar inte med att den ena bara gnäller om allt och den andra är totalt ofokuserad och glömmer precis allt och inte hittar något. Den ena skrek - och jag skrek tillbaka - för ska de skrika så kan ju jag också göra det. Moget, jag vet. Men det funkade. Denna gången. Eller så var det hotet om att ifall det blev mer tjaffs/gnäll/bråk/dålig attityd så blev det heller ingen iPad/tv/lek med kompisar/godis till helgen.

Oavsett vilken så skötte sig barnen exemplariskt när vi var hos frisören för att de skulle bli klippta. Idag är det nämligen dags för fotografering på förskolan. Hoppas bara att R kan hålla sig lugn under morgonen så att det inte blir som hans första dagisfotografering :-)Barnen fortsatte att sköta sig när jag var på föräldramöte på L:s skola och de hängde på skolgården under tiden. De spelade basket och lekte. Skönt att de fixade att vara själva. Vinkade till dem genom fönstret emellanåt :-)

Det är svårt det där med att veta när man ska lämna dem ensamma hemma. L har jag inga problem med att lämna en stund och hon har heller inga problem med att vara själv. Men R är ju bara 4 år och jag känner inte att det ska vara L:s ansvar att ha hand om honom. Men snart så. När tycker ni att man kan lämna barnen ensamma hemma? Beror ju så klart en del på hur barnen är också..

Galet att jag snart har en dotter på 10 år!!! Och en son på 5 år. Det känns totalt orimligt!

Gillar

Kommentarer