Nedstämd med dilemma..

Uh, känner mig nedstämd ikväll. Vet inte om det hormonerna som spökar kanske.. Det är liksom allt och inget som gör att jag känner mig ledsen.. Men imorgon är det iaf hemfärd och det ska faktiskt bli skönt. Skönt att komma hem och tvätta och inte leva i resväska. Samtidigt som det är tråkigt att lämna detta behagliga livet.

Idag har både L och jag fått massage. L har också givit massage vilket gav upphov till mycket skratt bland massöserna. Kul att man kan glädja folk :-)

Och tydligen har min lilla buse till dotter gjort ett visst intryck här på hotellet, för idag fyller en av servitriserna år och de hade lite festligheter för henne. Plötsligt knackade det på dörren och där kom en tjej med tårta och snacks till L och mig!

Jag kände mig helt mör efter både fotscrub och helkroppsmassage (låg inte på magen utan liksom mer på sidan pga knyttet i magen) och tänkte att vi skulle strunta i middag eftersom L förmodligen ändå inte skulle äta något efter 2 bitar tårta och lite snacks. Då ville plötsligt L ut och äta! Jag undrade vart och var inte alls sugen på att göra mig i ordning för att åka någonstans där jag ändå bara själv skulle få äta. Men då föreslog L det stället som jag faktiskt själv hade tänkt att vi skulle äta på en gång till innan vi lämnar Ao Nang! Då kunde jag så klart inte motstå min dotters förslag och vi åkte dit :-)

Det kan ju så klart också vara massagen som satt igång en massa och gör att jag känner mig lite nedstämd. Jag tänker inte analysera det, utan nu ska jag försöka njuta av vår sista kväll här, för på torsdag morgon är vi tillbaka i det verkliga livet igen. Det gäller att ta tillvara på den här semster-mooden så länge det går!

Btw, har ett litet dilemma :-) Eftersom serveringstjejerna varit såå söta mot L och nästan agerat barnvakter emellanåt skulle jag vilja visa min uppskattning. Lite extra dricks kanske. Men hur mycket borde vara rimligt? Allt vi äter och dricker sätts upp på rummet och där ingår det en service charge, dvs dricks, så jag har liksom aldrig lämnat några pengar till dem. Igår fick L glass och jag fick ananas utan att betala för det. Jag tänkte att imorgon kan jag beställa något och säga att jag vill betala kontant och sedan lämna lite extra pengar till dem. Frågan är alltså nu: Hur mycket ska jag ge dem??

Gillar

Kommentarer

jessica
,
Oj, det är ju jättesvårt. Finns det ingen där att fråga? Eller gör så att du känner efter hur mycket du tycker det varit värt och vill ge. Tex 400kr och så får de dela på det?

kram och välkommen hem till sverige
Sara Thaison,
Till städpersonalen brukar man generellt säga 20 baht per dag och per person. Till restaurang personlen så uppskattas oxå pengar. Du behöver inte handla något bara ge det till personalen. Det viktiga är att du berättar vilka som ska dela. Annars tar gärna personen du ger pengarna till alltihop.
thaison.blogg.se
Wilda Stenlyckan,
Så härligt med thai massage 😊 Tråkigt att du känner dig nedstämd, hoppas det går över!
Svårt att veta hur mycket du ska ge men jag tror att minsta summa uppskattas. De tjänar ju inte så bra och jobbar jämt. Hoppas hemresan går bra!
Tack för dina söta ord inne hos mig!
Kram Sara
www.blogger.com/profile/059902543332601572