Ny talang

Idag lämnade vi Hamburgsund och styrde mot Fjällbacka för att äta lunch och glass. Hur vi än spanade så kunde vi inte lokalisera några mord :-) Och när vi lämnade Fjällbacka satt jag och synade både sjökortet och öarna runt oss för att försöka komma på vad den där ön med fyren hette i Camilla Läckbergs Fyrvaktaren...  Jag kunde inte komma på det men är ju google-beroende så jag kollade självklart upp det - Gråskär :-)
När vi lagt till i Grebbestad så såg jag ett välkänt ansikte. Jag börjar undra om Björn Hellberg är en inventarie här på bryggan, för han sitter visst jämt här när vi är här. Han sitter vid ett litet bord och signerar böcker.
Under den här veckan vi varit ute så har vi lyckats bli påkörda två gånger av andra båtar och det är egentligen ett under att det inte händer mer olyckor. Den första incidenten var på Käringön och vi var inte i båten utan fick veta i efterhand att en mindre båt kört in i fören på vår båt. Det där redde upp sig efter att hamnkaptenen blivit ilte arg och hotat påköraren med smitning... Idag i Fjällbacka var det full action. Jag vet inte riktigt vad som hände, men pkötsligt var det väldigt många båtar som gjorde saker samtidigt. En segelbåt körde in i oss (vi låg förtöjda vid bryggan) och en motorbåt drog upp en annan båts ankare som hamnade ovanpå vårt... Ja, det var fullt pådrag där en stund!
Ikväll ska otroligt nog Magnus Carlsson, min favorit, uppträda i på den lilla orten där mina föräldrar bor. Mamma ska så klart gå dit. Även om jag har det ganska bra här på västkusten, på båtsemester så hade jag gärna varit på allsången ikväll med min mamma...

Gillar

Kommentarer