Nyårsafton i Lejonkulan

Kom på att jag helt glömt att skriva om vår nyårsafton!


Det blev ju lite change of plans - då det planerade värdparet för nyårsfesten fastnade i USA med vattkoppor & flygförbud. Så festen flyttades hem till oss istället. Lite stressad över meny etc som skulle fixas då vi var i stugan i veckan innan och sedan åkte till Ystad Saltsjöbad fredag till lördag... Men när menyn väl var satt och desserten stod förberedd i frysen kände jag mig lugnare. Då ringde den ena familjen återbud pga sjukdom..  Så vi hade ganska mycket mat :-)


Till förrätt serverade vi Leilas tonfisksashimi med avokadosallad. Med facit i hand blev det lite för mycket tonfisk per person. Men det var en fräsch och god rätt som jag absolut vill äta igen.

Huvudrätten bestod av grillad oxfilé som vi också kört i sous vide. Till det en italiensk potatiskaka, ugnsrostade tomater, grillad sparris, krämig savoykål och en fantastisk rostad vitlökssås! Recept på såsen hittar ni här, hos Åse - 56kilo
Tomaterna grillade jag i ugnen, 200 grader, med olivolja och lite balsamvinäger, salt och peppar. Ca en kvart, tills tomaterna mjuknat. Kålen frästes tills den mjuknat och sedan fick den puttra en stund med grädde samt salt och peppar.
Receptet på den italienska potatiskakan hittade jag här. Jag tyckte själv att den var lite undergjord och föredrog den dagen efter då den var mjukare. Det blev också lite stora bitar nu när vi inte var så många :-)

Desserten  - som vi fortfarande har en av i frysen - var en Nutella semifreddo med bär. Ville ha en dessert som jag kunde förbereda så att jag slapp stå i köket, och detta var ett bra alternativ - som också passade både vuxna och barn.

I övrigt blev det en lugn och trevlig nyårsafton!

Gillar

Kommentarer