Nyårsaftons baksida

Det enda negativa med nyårsafton är att doggen D är väldigt skotträdd. Hon ville inte gå ut på hela dagen och vi fick tvinga ut henne för att hon skulle tömma blåsan emellanåt.
Självklart lämnade vi inte henne ensam vid tolvslaget utan jag stannade inne med min fyrbenta vän. Hon var så otroligt uppjagad och jag tycker nog att det var värre än det varit tidigare. Hon flåsade, tungan hängde som en lång slips och hon skakade som ett asplöv.
Ett år testade vi sådana där lugnande tabletter till D, men det funkade inte nämnvärt. Nästa år måste vi nog testa något igen, för det är synd om den stackaren som ska behöva vara så rädd.
Och inte nog med att hon nästan vägrar gå ut på själva nyårsafton, även nyårsdagen var hon ovillig att gå ut, och när vi väl var ute så smällde det så klart både till höger och vänster. Hur kommer det sig att folk har så mycket smällare och fyrverkerier kvar? Var de för fulla för att smälla dem på nyårsafton?


Gillar

Kommentarer

Maria,
Stackars hunden:-(
Tack och lov så bryr inte våran hund sig alls om att det smäller runt omkring honom, så skönt!
Däremot min hund jag hade tidigare var totalt vettskrämd och det var ju inte bara på nyårsafton, utan flera dagar efteråt också.

kram kram
sagafia.se
Michaela,
Jag är så glad att våran inte är rädd, han bryr sig inte alls medans mammas och pappas e jätte rädd.
www.blogger.com/profile/092108487981848027