Nyårsmålet

Som nyårsmål, istället för nyårslöfte, satte jag upp för mig själv att jag vill äta mer skaldjur. Tycker faktiskt att det har gått ganska bra. Vi har ätit en hel del scampisallad, eftersom det är något som funkar för hela familjen (iaf när R får pasta istället för sallad, ha ha!) och J och jag har njutit av färska räkor i pokébowls eller bara som de är tillsammans med lite goda ostar.

Förra helgen slog vi till med en riktig skaldjurskväll och mumsade på både räkor, krabbklor och havskräftor. Det var sååå gott, även om kräftorna var små som räkor.

Och igår gjorde jag en fisksoppa á la Österlen, som stod redo när J kom hem från Solsidan. Det var mycket länge sedan jag gjorde fisksoppa och vi tyckte båda att det var riktigt gott. Serverade med några extra räkor på toppen och en klick aioli och vars ett glas vitt vin. Det vita vinet passade inte alls till soppan, men passade bra i soppan och funkade fint att dricka efter maten.

Jodå, jag håller kvar mitt mål och tycker hittills att jag kommit en bra bit på vägen. Det känns som ett mycket bra mål, som är trevligt att jobba mot att nå!

Gillar

Kommentarer

Marie,
Det är ju nyttigt och bra, men ihh jag gillar det verkligen inte
sweetwordsbymirre.com
Popprinsessan
Popprinsessan,
Å det finns ju så många olika! Gillar du inte kalla skaldjur så gillar du kanske varma? Gratinerad hummer? Mums!
nouw.com/popprinsessan
Ååååååååååhhhh så gott!!! Vill kliva genom skärmen och hugga i på räkor och soppa.
Kram Kajsa
www.bland-kastruller-och-vinglas.se