Nyårsmeny, dukning & rester

Till skillnad från min fest nyligen, där jag inte tog några foton, så lyckades jag faktiskt knäppa av några bilder på nyårsafton :-) Till och med dukningen fick jag förevigad, haha!

I år hade vi beställt en färdig nyårsmeny från restaurang KOL och det ångrar jag inte en sekund!! Såå skönt att slippa stå i köket hela dagen utan bara följa de tydliga instruktionerna när det var dags att värma på maten. Och allt var väldigt gott! Skulle lätt kunna äta samma meny idag igen - och det gjorde vi nästan igår för det blev lite mat över så det blev oxfilé till barnen, soppa till oss vuxna och dessert till dem som ville ha.

Förrätten bestod av hummersoppa med hummerkött, rotfrukter och ett litet kuvertbröd till. Till huvudrätt serverades det oxfilé, potatis- & parmesankaka, rödvinssås samt trattkantareller med rotselleri och gulbetor. Sååå gott! Rödvinssås brukar inte var min favorit men den satt som en smäck!

Desserten var en smart liten skapelse som vi fick i färdiga burkar med lock (så praktiskt att bara plocka fram!). Det var en ljuvlig vit chokladmousse med limesockrade björnbär (grymt god smak!) samt mandelkross och crumble på toppen.

Vi hade egentligen beställt samma meny även till barnen, men jag gissade att allt inte skulle gå hem hos dem, så vi kompletterade med vitlöksbröd till förrätten, pommes till huvudrätten och så fick de marängsviss till efterrätt istället om de ville. Och det ville dem :-) Jag protesterade inte för det blev ju smarriga desserter över till en annan dag. Typ igår, hehe!

Nu är resterna snart slut, vännerna har åkt tillbaka till USA och vi har begett oss mot vårt tredje hem - Lejonkulan i Björnrike :-D Vi njuter av fortsatt ledighet och det känns faktiskt som ett långt jullov. Härligt ändå!

Gillar