Osannolika möten & sex steg

Igår tittade jag på Filip & Fredriks nya program "Jorden runt på 6 steg". Det är lite intressant det där, tycker jag, teorin som säger att inga människor på jorden är längre än 6 kontakter ifrån varandra. Att vi alla kan relatera till varandra på maximalt 6 steg genom vänner, bekanta & kontakter.

För det händer ju titt som tätt att jag använder uttrycket "världen är liten!". Ex som när jag hade mitt första "sommarlov" från högskolan och var uppe i Stockholm och hälsade på min lilla vän J - som då bott där i ett år. Eftersom jag hade en del högskolekompisar från Stockholm sa jag till min vän att det hade ju varit kul att springa på någon man känner. Hon hade i sitt stilla sinne tänkt att jag var helt kocko locko, att det kunde gå veckor utan att hon sprang på någon hon kände på stan. Men plötsligt såg jag en klasskamrat i rulltrappan på Åhlens!

Och när vi var på Systemet med vår kompis A träffade jag på några killar från Chalmers i Göteborg som jag kände. Då visar det sig att en av killarna varit på fest med A! Small world! Vi var i Sthlm samma helg, på samma Systembolag precis vid samma tidpunkt.

Hela lilla familjen vid Lombard street. Alla inte lika sugna på att vara med på kort :-)
Eller när hela lilla familjen var i San Fransisco i vintras. Vi steg upp übertidigt på morgonen för att flyga vidare till Hawaii. När vi äter frukost hör jag plötsligt min man med hög röst säga: "Vad fan gör du här?". Till en kund. Från Norrland. Som råkade vara på exakt samma hotell som oss och äta frukost lika übertidigt som oss. Det är ju ändå ett osannolikt sammanträffande!

Så jag tror inte att teorin med 6 steg är helt otrolig, för världen känns inte så stor ibland. Kanske 10 steg. Men ändå. Ganska häftigt!

Har ni några osannolika möten i bagaget?

Gillar

Kommentarer

Theresa,
Sprang på en tjej från samma danskurs på gymnasiet på ett knökfullt McDonalds på Leister Square, London nåt halvår efter studenten, det är väl det mest otippade. Eller ja, såg en ennan tjej från mitt gymnasie under tiden jag var au-pair i London några gånger...
Men inte så mycket på seneste åren, men har ju mest hållit mig hemma! ����
Hoppas ni mår bra annars! Kram
mammat.blogg.se
Therese,
Så roligt att se hela fina familjen! Och JA världen är definitivt liten och man springer ständigt på folk i de mest konstiga situationer, nu sist ska jag skriva en bok tillsammans med en som visar sig vara gift med en bardomskompis till mig som jag inte sett på 20 år.... Ha en fortsatt fin vecka!
www.blogger.com/profile/107096415516469723