Oväntat, karantän & stanna hemma!

Jaha, så var det alltså min tur. Det var ingen vanlig förkylning... Gjorde ett snabbtest i förra veckan, som var negativt. Men när jag sedan plötsligt insåg att jag inte kände några dofter längre... och att maten inte smakade något direkt, så började jag bli nojig. Enligt rekommendationerna skulle inte jag, som dubbelvaccinerad, testa mig. Men i fredags kunde jag inte låta bli, var för orolig över smak-& doftbortfallet, så jag bokade in en tid och tog testet. I lördags fick jag svaret. Positivt för Covid-19... Men hur? När? Var? Ångesten slog till som en vält.

Det är ok med mig, jag är liksom förkyld, med lite torrhosta emellanåt, men inget konstigt. Det konstiga har varit att jag bara känt om något varit salt eller sött när jag fått in det i munnen, inte vad det smakat. Och visst har promenaderna med den fyrbenta fluffiga under veckan fått mig att inse att min kondis är under all kritik, jag har inte haft någon ork och blivit kallsvettig för småsaker. Men hey, det är lätt hänt när man är förkyld. Ja, eller då tydligen när man har Covid...

Trots att det inte är något som egentligen rekommenderas längre så har övriga familjen gjort snabbtest, som alla var negativa. Den stora loppan och maken, som båda är dubbelvaccinerade, ska leva på som vanligt så länge de inte får några symptom, medan sonen är hemma med mig i karantän och ska testas om några dagar. Det känns helt tokigt att de andra ska gå till skola/jobb som vanligt, men tydligen smittar man mycket mindre när man är vaccinerad, plus att det är nu vi i samhället ska lära oss leva med det här viruset.

Men hörrni, ta alla förkylningssymptom på allvar och STANNA HEMMA! Jag har ingen aning om vart jag blivit smittad, men jag gissar på att det var när vi var i Sthlm - kanske på något museum, Men isf innebär det att jag blivit smittad av någon jag bara passerat eller varit i närheten av en kortare stund. Jag har inte träffat någon som jag vet varit sjuk.

Det är absolut ingen fara med mig, det är som en förkylning förutom att jag inte känner smak eller doft. Det är nog nästan det värsta och jag hoppas att det inte sitter i allt för länge. Tänk att inte kunna njuta av mat...

Glöm inte att vi kan bli smittade trots att vi är vaccinerade!
Vaccinet stoppar inte viruset, det ser bara till att vi (förhoppningsvis) inte blir lika sjuka.
Ta hand om er!

Gillar