På plats i Malmö

Igår vid frukost fick jag ett sms av min barndomsvän V som undrade om jag ville hänga med på genrepet till Eurovision song contest i Malmö, hon hade hittat biljetter på nätet. Och ja, det ville jag förstås! Hon vet väl att hon alltid kan lita på mig, för ett år sedan var det en liknande situation ;-)

Ett par timmar senare stod vi utanför Malmö Arena i det strålande vädret! Och det ångrar jag inte!

Det var faktiskt lite tårar-i-ögonen-moment när alla artisterna gick in på bron som fälldes ner över våra huvuden. Och det var lite gåshud när det var dags för Robin att entra scenen. Det var otroligt roligt att se allt det där som man inte ser på tv. Alla 15 som rusar in på scen efter varje framträdande för att ställa i ordning scenen igen, torka av och blåsa bort konfetti. Att se alla kameramän som imponerande springer fram och tillbaka med sin tunga utrustning utan att själva synas i bild. Att höra publikjublet som inte hörs i tv.

Jag kan avslöja att de nummer som fick mest jubel från publiken var självklart Robins, det vinnande danska, Greklands sprit-nummer och Opera-Dracula från Rumänien.


Sedan fick Loreen mycket applåder, liksom den otroligt vackra, skönsjungande Sarah Dawn Finer.

Jag läste i någon kvällstidning att Petra Mede fått skit i Finlands tidningar där man hånade henne för att genomföra genrepen osminkad och med jeans och tröja. Och så var det igår, hon hade två pappiljotter i luggen och jeans och jympadojor. Men shit vad coolt jag tycker att det är! Tänk att vara så stark i sig själv att man ställer sig framför tusentals människor utan att iaf vara vardagsfixad! Otroligt bra gjort tycker jag!

Flera av artisterna körde samma stil, dvs ostylade och det var kul att sedan se förändringen på kvällen. Det enda jag tycker är synd med gårdagens genrep är att Carola bara visade sig på scen i typ 10 sekunder och att jag inte fick med henne på bild!

Gillar

Kommentarer

Helena,
Så kul att få vara med om!
www.blogger.com/profile/111605893110558312
Emelie,
Häftigt att se det innan 😃 Det var skitdåliga bidrag i år tycker jag. Och varför röstade ingen på Robin? fattar ingenting?

KRAM
undermyumbrella.se
Maria,
Häftigt!!!
Coolt gjort utav Petra Mede! Tyckte hon var riktigt bra!

Håller med dig om att nya skor är aldrig kul att gå in.
Men just håller jag på att bli tokig! Inte en ända sko passar på ungens fot 😟 Tur det inte ska bli jätte varmt de kommande dagarna....för hon får stå ut med sina gympadojor några dagar till!

kram kram
omlitenochmig.se
cecce,
Åh, så kul att få vara med!! Tack för infon om "sånt man inte vet" när man sitter framför tvapparaten. Kan tro det är en hel del:-)

Önskar dig en fin start på nya veckan!

Kram Cecce
www.ceccesblogg.se