På väg!


I tisdags började vi öva lite på att L ska cykla till och från skolan. Fast vi vågar inte riktigt släppa henne helt ännu så jag körde samtidigt med bilen efter henne för att kolla hur hon körde. Hon var superduktig! Tror att hon kände ansvaret för hon kollade mycket mer noga i korsningarna än hon gör om vi är ute och går/cyklar tillsammans.

På hemvägen bestämde vi vilken tid hon skulle gå ut. Utanför skolan skulle hon vänta tills vi såg varandra och sedan fick hon cykla hemåt medan jag körde mitt vanliga håll hem och så sågs vi hemma. Det gick toppenbra!

Det kändes bättre för mig att veta när hon lämnade skolan och på så sätt veta ungefär när hon skulle vara hemma. Annars hade jag stått på helspänn och inte vetat om hon gick ut exakt den tiden vi kommit överens om eller inte och undrat varför hon eventuellt dröjde. Det är verkligen inte lätt att släppa taget. Att inse att hon börjar bli stor nu, min förstfödda.

Gillar

Kommentarer

Helen.HUSnrNIO,
Ja inte är det lätt att släppa taget! W är ju ännu äldre och det känns bara som att det blir fler och fler saker som hon vill och även kan hantera på egen hand. Men man vill ju veta att det går bra och så ju. Inte alls svårt att bli överbeskyddande om man inte tänker sig lite för.. Men ibland är det lite med andan i halsen jag står där.
Bra att ni övade och hon klarade ju det galant 😊

Ha en trevlig helg.
husnrnio.se