Paj, yoga & hyacint

Wow, en månad kvar till julafton idag! Har aldrig sett så mycket adventsljus i november tidigare, men det är mysigt. Och imorgon kommer det upp lite i det här huset också!

Pratade lite med barnen idag om hur vi ska göra OM det inte alls blir något julfirande med övrig familj. Vilken mat de vill ha på julafton osv. R ville gärna ha köttbullar och julskinka :-) men L är inte speciellt glad i något alls på julbordet. Berättade att jag läst hos Matplatsen att de brukade ha en köttfärspaj på sitt julbord. Lite oväntat men också kul och why not liksom? Om man nu inte uppskattar julmat så kan man ju välja något man gillar att addera. Så L får väl fundera lite på vad hon skulle vilja ha om det blir aktuellt. Skulle inte förvåna mig om hon vill ha nudlar, ha ha!

Annars börjar jag känna mig ordentligt pepp på december nu! Tur att det bara är några dagar kvar :-D Har köpt årets första hyacinter och väntar bara på att doften ska sprida sig i huset.

Fredagsmyslyktan får stå till tjänst trots att det inte är fredag :-)

Har faktiskt betat av mitt stora förråd av ljuslyktor idag i mitt projekt: rensning. Lämnade ett helt lass med blandad kompott på Erikshjälpen idag, men det blir nog ett besök där imorgon också med tanke på att jag nu har två lådor lyktor som jag har rensat bort. Kanske hinner jag med något skåp till imorgon också...

På tal om att beta av har jag också klarat av mitt tredje lilla yogapass idag, på lika många dagar. Har valt korta pass på 15-20 minuter, men tänker att det är bättre än inget och så hoppas jag att det ska bli en rutin.

Så ja. december - bring it on! jag känner mig som sagt pepp!

Gillar

Kommentarer

Madde ,

Många har börjat med julen mycket tidigare i år. Tror att vi håller fast vid det som är normalt och julen är väl lite normalt trots allt? Hyacinter luktar så gott, Har ett par i köket

www.nouw.com/madelena
Malin,

Ja men julen handlar ju om mat, då är det väl bra om alla får det dom gillar <3 Min man ska alltid ha omelett med räkstuvning på, den har jag dock aldrig fattat. Vad duktig du är med Yogan. Är det en app eller nåt? Kanske skulle köra det om du tycker att det är bra. KRAM

www.fnulan.se
Amanda,

Jag tycker om julmaten som finns på julbordet. Janssons är viktigt, köttbullar , rödbetssallad osv. Nu blir jag hungrig allt 😉

amandizan.wordpress.com
StenhagenBettan
StenhagenBettan,

Julbordet är härligt

nouw.com/stenhagenbettan
Kamilla,

Jag håller med tror att i år har de flesta börjat med julen tidigare bara för att få känna lite extra som att corona ställer till allt för oss alla i år. Till helgen kommer advent fram hemma hos mig. Granen får allt vänta till lucia precis som den brukar göra.

kamillaskamera.com/
Linda Odelmar,

Bra när mn har kommit igång och rensa ur lite för det blir mer plats och man känner sig nöjd efteråt. Hemma kan man ha sina egna favoriter på julbordet och det behöver inte vara enbart julmat. Vi brukar ha potatisgratäng och bea och julpizza eftersom barnen gärna vill ha det..

lindaodelmar.blogspot.com/
Elina,

Är inte heller så förtjust i julmat, så vi kommer köra trerätters med min familj där man står för en rätt var 😊 så skönt att rensa ut, och det låter som du varit effektiv!

detkaosvikallarvardag.com
Marie,

Oh så fint med hyacinten, och snyggt med glaskruka det är så tråkigt att jag inte tål den

sweeetwordsbymirre.com