Påskafton, äggjakt & sällskap

Påskafton innebar mer påskägg och påskgodis till kidsen. Nu gillar de inte supermycket godis så jag fick fylla ut äggen med lite annat också :-)

Sedan blev det äggjakt utomhus i vänners trädgård. Barnen fick leta efter små färgade plastägg som vi lagt godis i. Tror att alla tyckte att det var lite kul. Lagom avancerat och alla fick lika mycket godis i slutändan, puh, ha ha!

Vi fortsatte med glassfika för barnen och löjrom och bubbel för oss vuxna samtidigt som vi spelade lite sällskapsspel. Älskar att barnen är så stora nu att de kan vara med på nästan alla spel! (Jo, vi umgicks med en annan familj som inte heller kände några som helst sjukdomssymptom.)

Lax med bland annat ugnsbakad rotselleri med Sandefjordssås med dill och avslutningsvis citronmousse stod på menyn denna Påskafton. Och laxen och såsen smakade finfint även Annandag påsk måste jag erkänna :-)

Avslutningsvis körde vi äggpickning - något som maken växt upp med men som jag aldrig gjort innan jag träffade honom. Brukar ni göra det? För er som är lika ovetande som jag var så har alla vars ett hårdkokt ägg. Man krockar sitt ägg (spetsiga sidan eller mer rundade sidan) mot en motspelares ägg. Ett av äggen går förmodligen sönder och ett är fortsatt helt. Om man har ett ägg med söndrig ände vänder man på ägget och kör ännu en duell med den hela sidan, mot en annan motståndare. Till slut står någon kvar med åtminstone en hel sida. Hos oss stod vinnaren med hela sitt ägg okrossat! Snyggt jobbat - även om det inte var någon i vår familj som fick den symboliska äggpickningstroféen! Vi får väl öva lite mer tills nästa år :-)

  • PÅSK

Gillar

Kommentarer

Marie,
Äggpickning känner jag ej igen, jag läste picknick först. Lax i ugn är så gott och den lakritskolan med svart papper är så gott
sweetwordsbymirre.com
Amandamalmflod
Amandamalmflod,
lag i ungn är värkligen otroligt gott tycker jag 😊 har aldrig hört tala sam Äggpickning <3 hoppas du får en fin dag
nouw.com/amandamalmflod
Kamilla,
ÄÄggletning kör vi också. Vi brukar även köra på äggrullartävling ute på gatan. Ha en fin start på nya veckan.
kamillaskamera.com/
Diana Saelöen,
Vilken härlig påsk ni verkar ha haft och riktigt god mat. Älskar Sandefjordssåsen även om jag aldrig lyckas få den så som Sandefjordaran själv gör den...men har iofs bara provat 2 ggr och det var helt ok. äggpickningstävling har jag varit med på ett par gånger, väldigt kul och tävlingsinriktat😁
nouw.com/fibrolivet