Påskägg, ledtrådar & äggjakt

Och så var vi där igen. Tisdag som känns som måndag som kommer att göra att jag är lost hela veckan :-) Men tisdag betyder också tillbaka till rutinerna. Det är dags för skola, jobb, lite ordning på maten och mindre godis.

Påskägg
Barnen äter egentligen inte så mycket godis så det är lite svårt att köpa påskägg till dem. Iaf när det blir mer än ett, vilket det gärna blir när det är påsk :-) De fick välfyllda påskpåsar av mormor (& morfar) med diverse ätbart redan innan påsk - vilket var helt perfekt, för då blev det mer lagom att få påskägg på Påskafton.

Skattjakt
I år provade jag för första gången att ordna en liten skattjakt åt dem och det blev uppskattat. R har alltid full koll på vilka dagar man "brukar" göra vissa saker, ex få påskägg, ha ha, så han hade full koll på att det var påskafton. Han har bättre koll än någon annan i familjen och vi hade nog kunnat ge dem påskäggen redan på skärtorsdagen om det inte vore för att R pratade om lördagen tidigt.

Ledtrådar
Jag låtsades som ingenting på morgonen, men medan vi åt frukost smet jag ifrån och lämnade en ledtråd på barnens badrum som de skulle hitta på en gång. Så efter maten satte skattjakten igång :-) Jag fick dem att förflytta sig ut till studsmattan, in till skafferiet, ut till bastustugan och upp och ner i huset och till slut hittade de belöningen :-) Lite svårt var det visst, men man måste ju jobba lite för en sådan skatt :-D

Äggjakt
Eftersom grannens lilla barnbarn sedan skulle komma till dem, och hon är väldigt förtjust i R så kunde jag inte låta bli att göra en liten äggjakt i trädgården också :-)
L & R var nog ganska nöjda med godiset i sina påskägg men hjälpte till att leta efter färgglada påskägg i trädgården och jag tror att det blev uppskattat av den lilla tjejen. Hon traskade glatt iväg med fickorna fulla av Dumle och Geisha och jag tror att alla ägg hittades! :-)

  • PÅSK

Gillar

Kommentarer

2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,

Vilken härlig påsk ni haft =) kul med skattjakt det har jag aldrig gjort förut, det kanske man ska hitta på nästa år men vi bor i en lägenhet =)

nouw.com/2barnsmammaochfru
Popprinsessan
Popprinsessan,
Du kan säkert ha en skattjakt hos dig! En lådtråd i ugnen som leder till en på badrummet som leder till hallen osv. Behöver inte vara så avancerat!
nouw.com/popprinsessan
Marlene,

Kul! Jag körde också skattjakt när barnen var små. En gång fick de följa ett rep som gick genom hela huset och trädgården, jättekul - men det blev lite stökigt 😊

fdensammamamman.se/
Popprinsessan
Popprinsessan,
Låter avancerat! Men kul!
nouw.com/popprinsessan

Va roligt med en skattjakt. Här hemma ligger ett påskägg till dottern gömt...hon är bara 27 år. För stora dottern blev det inget, det blev barnbarnet. Men hon har inte fyllt ett, så det blev inget gömt, bars ett paket med roliga böcker.

Blir man egentligen för gammal för påskägg?

Kram Kajsa

www.bland-kastruller-och-vinglas.se
Popprinsessan
Popprinsessan,
Tycker absolut inte att man kan bli för gammal för påskägg! 😉
nouw.com/popprinsessan
Fnulan,

Gud vad du är påhittig, jag skulle vilja ha dig som mamma. Det skulle säkert mina barn också velat =)

www.fnulan.se
Popprinsessan
Popprinsessan,
Ska du säga!! <3
nouw.com/popprinsessan
Elina,

Vad roligt med en äggjakt! Min mamma gjorde alltid små lappar där hon ritat något så vi fick lista ut vad som var på lappen och sedan ta oss dit för nästa ledtråd osv. Det var riktigt roligt 😊

detkaosvikallarvardag.com
Popprinsessan
Popprinsessan,
Å vad kul! Jag fick mitt påskägg utan att behöva leta efter det 😊 Men tyckte alltid att det lät så spännande för min kompis fick leta mha små ledtrådar.
nouw.com/popprinsessan
Kamilla,

Vi brukar bara gömma äggen och leta. Minns en gång för kanske 10 år sedan då ena sonen gömde dotterns ägg i toan. Gissa om det nämns alla påskaftnar? Jisses vilket kaos det blev

kamillaskamera.com/
Popprinsessan
Popprinsessan,
Oh no!! Hade inte uppskattat något påskägg i toan...
nouw.com/popprinsessan
Marie,

jag hade tänkt göra äggjakt åt Bellis med ute i vår trädgård, men det vart inte så, vart en skattkarta och jakt här inne. Men minns då jag var liten hur kul det var att leta ägg

sweetwordsbymirre.com
Popprinsessan
Popprinsessan,
Det behöver ju inte vara så avancerat, barnen uppskattar det oftast ändå!
nouw.com/popprinsessan