Påskliljor & traditioner

Alltså, det är bara typ två veckor kvar till påsk och jag kunde inte bärga mig... En liten kruka med påskliljor har fått följa med mig hem från affären.. Brukar inte påskpynta speciellt mycket, för vi brukar aldrig vara hemma så mycket under påsken, men gillar att plocka fram lite våriga attiraljer. Kom på nu att jag faktiskt köpte ett nytt ägg förra året.. Får nog inventera mitt lilla påskförråd.

Påsk & pist
Förra året var vi faktiskt hemma under påsken med tanke på pandemin, vilket alltså inte hör till vanligheterna. Ofta har vi varit i fjällen under påsken, det kan ju vara helt fantastiskt väder då. 2019 var ett sådant tillfälle då vi faktiskt satt och solade i badkläder på terrassen, 30 meter från pisten där folk åkte skidor - helt galet!

Påskiga tankar
Kanske är det för att man inte kan hänga med vänner och hitta på en massa kul som min hjärna börjar tänka på allt jag kan fixa istället! Funderar på om jag ska kolla om påskharen Harald vill komma och hälsa på... Vilka färger kan jag få till på äggen i år och blir det morotskaka eller cupcakes? :-)

Har ni några speciella påsktraditioner?

  • PÅSK

Gillar

Kommentarer

Fröken Rödlök ,

Det lät riktigt härligt.. Sola bredvid pisten. Jag brukar sällan ha traditioner kring påsk.. Tycker det är en rätt trist högtid tyvärr.

Www.frokenrodlok.se
Popprinsessan
Popprinsessan,
Det var jättehärligt men också helknasigt!
nouw.com/popprinsessan

Vi har inga påsktraditioner längre...kanske möjligt att mina tjejer kan få påskägg och present fortfarande trots de är i 30 års åldrarna. Köpte böcker dom kan få bli påskriset till barnbarnen.

Ibland bjuder vi hem vänner men äter inte påskmat. Iår funderade jag om jag ska bjuda hem döttrarna på ppsklunch eller mammorna.

Kram Kajsa

www.bland-kastruller-och-vinglas.se
Popprinsessan
Popprinsessan,
Förra året bjöd vi vänner på lax med bland annat ugnsbakad rotselleri och Sandefjordssås med dill - och det är jag otroligt sugen på att göra igen i år till påsk. Har inte ätit det sedan dess, men har suktat lite efter det. Undrar varför jag inte gjort det när jag varit sugen?
nouw.com/popprinsessan
Elina,

Vi brukar inte påskpynta så mycket heller, inga direkta påsktraditioner heller. I år blir det potträning under påsken för vår del 😂

detkaosvikallarvardag.com
Popprinsessan
Popprinsessan,
Det låter som en spännande plan 😊
nouw.com/popprinsessan
Mirre,

Ja det går väldans fort och ja snart redan inne i april. Fint med påskliljor

sweetwordsbymirre.com
Diana Saelöen ,

ojojoj, jag har inte hunnit tänka på påsken ännu..vi brukar å andra sidan aldrig göra något speciellt just till påsk förutom att jag brukar dekorera lite hemma. Får väl se vad som händer i år - stora tösen som flyttat till Västerås saknas fortfarande när det gäller våra traditioner så man får hitta på nytt

nouw.com/fibrolivet
Kamilla,

Jag påskpyntar inte heller så mycket men kärringarna ska upp i fönstret och påskrisen ska väl på plats så att säga liksom. Har tänkt köpa hem påskliljor men inte gjirt det ännu

kamillaskamera.com/
Stegsamlaren
Stegsamlaren,

Vi brukar ha påskägg och extragod mat men i övrigt firar vi inte påsken särskilt mycket

nouw.com/stegsamlaren
Mina,

Vi har egentligen inga påsktraditioner. Var ofta i fjällen förut, men vi har inte stugan kvar. I år blir det Värmland ❤

Minasvarld.nu
Hilma
Hilma,

Ååh påskliljor är ju så härligt! Man blir glad av dom <3

nouw.com/hilma
StenhagenBettan
StenhagenBettan,

Lagom till Påsk är det dax att hjälpa våren på traven

nouw.com/stenhagenbettan