Pekinganka och kokosmjölk

Jag har faktiskt testat att äta lite olika saker under den här resan som jag aldrig skulle beställt in själv. Första kvällen i Shanghai var det ank-kväll med vårt bröllopspar och fler vänner till dem. Det var hur många rätter som helst som innehöll anka, bla Pekinganka, som är lite som kebab om man ska förklara väldigt enkelt. Helt ok rätter och vissa var riktigt goda.

En dag blev det Dim Sum på Shangri La. Det är liksom olika degknyten med diverse innehåll, kan vara räkor eller kött tex. Jag har lite svårt att tugga på köttklumpar när jag inte vet vad det är, så just köttvarianterna höll jag mig lite avvaktande till. Men även här var många av rätterna väldigt goda och jag är glad att vi hade möjligheten att gå ut och äta med inhemska Shanghaibor så att vi (jag) vågade testa. L åt mest bara kokt ris, men det var hon nöjd med :-) För hennes del blev det sedan glass från McD, som hade enbart en liten glasskiosk utanför det vanliga McD.. Det var knappt något fönster in i båset men det var kanske för att hålla värmen borta eller något...

Min favoritmat i Thailand denna gången är än så länge Tom Kha Gai, kycklingsoppa med kokosmjölk - mums! Lite lagom stark och en massa konstiga saker som jag oftast puttar åt sidan i skålen. Har ännu inte fattat riktigt vad man kan äta av alla blad och rötter som finns i... ;-)

Ikväll blir det en fisk- & skaldjursrestaurang, J:s val eftersom det är hans sista kväll med oss. Imorgon bitti åker han till Hongkong och jobbar. Och besöker vår favorit-guldsmed :-D Det finns en beställning på vardagsöronhängen från mig :-D

Gillar

Kommentarer

Rebecca,
Så mycket gott ni äter. Själv har vi kört på olika kycklingvarianter hela helgen, vet inte vad som flugit i mig. Jag älskar kyckling men nu verkar jag fått dille på det.
Hoppas ni njuter av en riktigt mysig sista kväll med pappa/make och era goda skaldjur.

Kram Rebecca
www.cheeky.nu
Linda,
Spännande med ny mat, jag menar mammascans köttbullar i all ära men ibland kan det vara gott med lite variation, o thaimat brukar ju inte gå av för hackor.
Kram
www.uppochnervandahuset.se