Pepparkakshus & uppesittarkväll

Jag vaknade upp igår med den briljanta idéen att jag skulle gå upp innan barnen och förbereda årets pepparkakshus. Tänkte att det kunde vara ett bra sätt att inviga jullovet på. Skönt att inte känna stressen av att de sitter och väntar :-) För det är alltid lite adrenalin när de olika bitarna ska sättas ihop.. och jag bränner mig ALLTID någonstans - fast igår blev det bara ett brännmärke :-)

Genom åren har barnens engagemang varierat. Antingen den ena eller andra har varit mer kreativ. Så även i år, vilket man nästan kan ana när man ser deras alster :-) Tycker iaf att det är en mysig tradition och det blir en sån god doft i vardagsrummet där de sedan står tills efter jul.

Idag har det varit julmatsbestyr mest hela dagen. Allt ifrån revben & Janssons till grönkålspajer och saffranskladdis. Jag har stått i köket så länge att maken fick stå för middagen - vilket iofs inte är helt ovanligt. Han grillade och det blev så där riktigt god grillsmak ikväll. När vi (han) grillar i december tänker jag alltid på när vi hade bott i huset ett år och grannarna hade besök. Besökarna sa till värdparet att det nog brann hos oss eftersom det rykte. Men grannarna hade redan insett att vi aldrig plockar undan grillen och svarade lugnt att det bara var vi som grillade :-)

Nu sitter vi och kollar på Bingolottos uppesittarkväll. Eller, barnen och jag går lite fram och tillbaka. Jag har dukat och fixat lite smått inför morgondagen och dottern kommer när det är dags för bingo, det andra skippar hon :-) Ingen vinst här, men vi har haft en trevlig kväll ♥

Gillar