Popcorn, julfirande & vinterlandskap

Igår hade vi en heldag med svägerskan, svågern och kusinerna. De hyr en lägenhet i Vemdalen och kom till oss i Björnrike för en dags skidåkning och lite "julfirande". Vi bestämde oss för att inte fira jul på hemmaplan eftersom vi ändå inte skulle fira själva julafton ihop. Och när vi inte ses på julafton brukar vi ändå inte äta julmat så det spelade ju ingen roll om vi sköt på det till efter mellandagarna.

Så de kom till oss, åkte skidor tillsammans med J & R medan L & jag promenerade i vinterlandskapet med den fyrbenta fluffiga. Vi grillade burgare till lunch och efter mer skidåkning blev det bastu för en del, film för en del och allmänt slappande för en del. Vi drack lite bubbel och hade det trevligt. Tills jag upptäckte det.... Bubblet var upphällt, jag hade plockat fram popcornmaskinen och satt i sladden när jag insåg det... vi är i fjällen utan popcornkärnor!!! :-) Alla som känner mig måste vara i chock - för jag fick nästan andnöd när jag upptäckte det!! Nej, skämt å sido, det var bar så otroligt oväntat - vi har alltid popcorn! Men tydligen inte här alltså.. :-D

När jag hämtat mig från den smärre chocken, haha, käkade vi grillad oxfilé, hasselbackspotatis och rosépepparsås innan hela ligan stack ut i skidbacken och åkte pulkor och snow racers och gömde oss för pistmaskinen som kom emellanåt. Den fyrbenta fluffiga var helt galen och sprang i sicksack mellan åkdonen och jag hade hjärtat i halsgropen för jag trodde att hon skulle bli överkörd.

Vi avslutade kvällen med julklappsleken och frozen cheesecake och alla var ganska nöjda med julfirandet i Lejonkulan.

Gillar