Porrsoppa och karaokefamiljen


Ja, så var det då måndag igen. Helgerna går alltid extra fort när man är iväg tycker jag, det blir liksom ingen helg kvar när man kommer hem. Fast igår hade vi en ganska slö dag. Lite julgransshopping var nästan det enda som stod på agendan efter hemkomst från Oslo. Jag sprang på en liten söt gran direkt som vi slog till på. Tycker alltid att granen ser ok när man köper den, men sedan när det kommer på plats kan det bli mer tveksamt.. Vi får väl se till helgen, för då tror jag att den kommer in i Lejonkulan :-)

Oslo ja, det var en trevlig resa med arbetskamrater och respektive. Det är ett glatt gäng jag jobbar med. Julbord på fredagen och jag hade inga höga förhoppningar, vilket var ganska bra för det var inget höjdarjulbord. Men helt ok ändå. Och så bubbel! För de andra iaf, jag nöjde mig med alkoholfria drinkar. Tycker att det är lite roligare att verkligen få in en alkoholfri drink och inte alltid bara ett glas vatten eller läsk.

Efter mat hittade vi ett disco med karaoke och när maken sjöng kunde ju inte jag vara sämre.. Fast det kändes lite så där att kliva upp där på scen, med gravidmage och helt uppenbart nykter. Lite som "jag tycker att jag sjunger så bra". Men jag tänkte att va fan, jag känner ju ingen här (förutom vårt sällskap) så vad spelar det för roll?? Det var en kul grej! Att det senare på natten kom fram en gammal bekant från högskolan var inget jag hade räknat med...

Lördagen spenderades i ett kallt Oslo. De andra roade sig med uppdrag som de fått av mig och jag softade mest. Jag passade på att ta en fika med min gamla kära vän L som bor i Oslo och som jag inte träffar så ofta. Riktigt skoj!

På kvällen var det en smarrig trerätters, tyvärr ackompanjerad av mycket vågor och gung så jag blev väldans illamående. Var inte så mycket orolig över att bli sjösjuk några timmar, men var livrädd att det skulle dra igång mitt gravidillamående igen. Det blev en ganska tidig sänggång för mig, men det kändes helt ok. Som tur var mådde jag bättre på söndagen.

Lärde mig att porre är purjolök då jag valde en porre- & fiskesuppe till förrätt i lördags :-) Det tror jag aldrig att jag glömmer!!!

Gillar

Kommentarer