Prickar eller inte prickar?

I fredags hämtade jag R vid lunch på förskolan eftersom vi skulle till astmaläkaren. När jag kom dit såg han hängig ut och personalen berättade att han var bekymrad över prickar på händerna och fötterna. Han var riktigt prickig om händerna och man såg begynnande prickar på fötterna.

Passade så klart på att fråga läkaren som var ganska säker på att det var höstblåsor. Han hämtade ytterligare en läkare för konsultation, med samma svar. Insåg att historien höll på att upprepa sig..  Några dagar innan vi åkte till USA 2013 fick R höstblåsor i munnen och åt inte på några dagar. Fruktansvärt...

Det blåa runt munnen är lördagsgodisklubban :-)
Redan när vi kom hem efter att ha hämtat upp syrran på skolan så tyckte jag att prickarna på händerna hade dämpat sig något. Och sjukdomssymptom har uteblivit så nu håller jag tummarna att det var någon annan reaktion som orsakade prickarna. Ont i munnen har han iaf inte och har varit hur pigg som helst hela dagen. Han har lite prickar på händerna men inga blåsor.

Och astman känns som vi har under kontroll just nu (peppar peppar). Läkaren verkar bra och det blir nytt besök innan årsskiftet. Nu ska jag bara dubbelkolla så att vi har mediciner uthämtade. Och hålla tummarna att vi inte ska behöva utsätta för R för samma upplevelse som L fått gå igenom i USA.

Gillar

Kommentarer