Pyttsan


Skenet bedrar om man tror att vi har en mysig harmonisk tisdagskväll. Här körs en icke-favorit i repris.

R skriker om vi sätter honom i babysittern eller i matstolen eller lägger honom i sängen. Det är mammas famn som gäller helt enkelt.

Var på sexmånaders läkarkontroll på bvc idag och det är visst en tand på g, skymtas visst under tandköttet, men det kan dröja ett bra tag till. Kanske är det tanden som spökar?

L är lite snorig och förkyld men har varit på bra humör idag. Både tandsköterskan, dagis, bvc med lillebror och jympa har hunnits med. Efter dusch, middag och lite tv fick hon lägga sig hos mig i vår säng och jag läste två Bamsesagor. Tänkte ligga kvar hos henne tills hon somnade för att det inte skulle ta så lång tid. Men det skulle pillas på den lösa tanden, klias på foten och pratas och hållas på. Den här mamman började få huvudvärk och började bli irriterad. Så vaknade lillebror och mamman fick till slut ett bryt och lämndae en vaken L efter ett otaligt antal varnigar.

Det resulterade i en ledsen L och en mamma med inte bara huvudvärk utan nu också dåligt samvete. Jag försökte ännu en gång förklara för L varför hon måste försöka slappna av, och att man inte slappna av med ett ben högt upp i luften. Jag sa att nu går jag på toa, tvättar mig och borstar tänderna och jag vill att du slappnar av under tiden. Gissa vem som somnade? Fattar inte varför hon måste kämpa emot så länge? Och jag måste så klart krama och pussa lite extra på henne för att hon ska känna att jag inte är arg.

Nu ska jag bara få den andra lille krabaten att somna igen. J tillbringar vår bröllopsdagskväll med att skruva ytterligare möbler. Så romantiska är vi. Men vi ska bli bättre på att fira. Det ska vi.

Gillar

Kommentarer

Fröken Isakson,
Känner igen det där precis. Allt från att mamma bara duger, till oviljan att sova, till bröllopsdagen 😉 . kram till dig fina 😃
frokenisakson.wordpress.com
Tina,
Grattis på bröllopsdagen i efterskott gumman! Jag har oxå en tjej som har väldigt svårt för att slappna av när hon ska sova på kvällen. Jag brukar säga att när barnen föds, föds också det dåliga samvetet. Hoppas ni får en fin dag idag gumman! KRAM!
www.blogger.com/profile/064520350022772886