Regn ute och bråk inne

Vaknade upp till en regnig dag. Det gör inget, tycker att det kan vara ganska mysigt. Hoppas bara att tjejerna tycker det också, för L har en kompis här idag (liksom igår). Men L kom med ett bra förslag tidigare, att om de går ut i regnet lite idag så kan de få varm choklad när de kommer in igen. Igår var de inte alls ute för då småregnade det också mest hela dagen och de roade sig med att göra pärlplattor, leka och spela spel. Idag får vi se vad de hittar på.


Det är lite jobbigt med L just nu. Trots att jag dagligen blir fascinerad av hennes fantasi och hennes lekar så blir det också dagligen bråk eftersom hennes humör är... ja, vad ska man säga? Puh! Hon blir sur för allt och visar det MYCKET tydligt. Hon stampar med fötterna och räcker ut tungan och det verkar inte spela någon roll hur många gånger vi säger till henne. Tips, någon?
När hon räckt ut tungan och vi säger åt henne på skarpen så säger hon att hon inte räckte ut tungan. Da-ah! Igår när hon spelade spel med sin kompis så vann hon första rundan och blev superglad. Sedan förlorade hon andra och blev svinsur. Hello liksom?!?
Vi bestämde igår att vi skulle ha pannkakor till lunch och tjejerna ville ha korv också, så jag stekte även korv. Sedan var det ingen som ville ha korv... På kvällen gjorde jag spagetti och köttfärssås och L fick kolla klart på ett tv-program innan hon kom till matbordet. Då började hon stånka innan hon ens satt sig över att det var köttfärssås. Kul att laga mat... Bad henne iaf smaka innan hon började beklaga sig och hon åt lite och grimaserade innan hon ens fått in det i munnen. När hon lekte med spagettin och jag bad henne sitta ordentligt så sa hon åt mig att inte ha armbågarna på bordet!! Jag talade om för henne att jag visst kunde ha armarna på bordet eftersom jag hade ätit upp för länge sedan och bara väntade på henne.
Om detta är lilla tonåren, hur sjutton blir då den "riktiga" tonåren?
Gillar

Kommentarer

Potatishäxan,
Ah Viktor ar ocksa i nan period nu. Det gar mest ut over Johanna, som iofs inte ar sen med att reta upp honom...
www.blogger.com/profile/018631233984026212
Tina,
Åh fy jag bävar för den riktiga tonåren! Jag har två fyraåringar hemma och det är bråk mest hela tiden tycker jag. Men ändå så älskar man dem över allt annat. Hoppas ni får en mysig innedag idag. KRAM!
www.blogger.com/profile/064520350022772886