Resan, Empire state building & Drama book shop

New York alltså! Grabbarna i familjen är i Österrike nu och åker skidor hela dagarna medan vi tjejer utforskar den här staden tillsamans. Grabbarna har det jättebra och det är så härligt att de delar den där känslan för skidåkning - eftersom vi tjejer i familjen inte riktigt är lika förtjusta, hehe.

När det gäller att resa i dessa Covid-tider har det än så länge gått bra. L & jag var tvungna att testa oss dagen innan vi skulle åka, och inte bara ett hemmatest utan ett test som ger ett intyg att man är negativ. Vilket vi alltså var :- Sedan var det mask på hela tiden på flygplatsen och under hela flygresan på nio timmar. Kan säga att det kändes lite instängt emellanåt och jag såg det som en fröjd att gå på toaletten där jag kunde ta av masken en minut .- Och jag åt vääääldigt långsamt för då behövde såklart inte masken vara på. Det var maskkrav även på flygplatsen i NY när vi landat & i taxin på väg till hotellet. På plats är det egentligen bara krav att ha mask när man går in i affärer men nästan alla har mask på hela tiden ändå - ute som inne. Emellanåt tycker jag att det är väldigt jobbigt, och jag lider med alla som haft mask nu i två år...

Hur som helst, i lördags landade vi och allt flöt på väldigt bra på flygplatsen. Det har aldrig gått så snabbt att komma igenom kontrollen där man tar foto, fingeravtryck och frågar vad man ska göra i USA osv. Vi hade förbokat transport och vi fick faktiskt vänta en liten stund på bilen, iom att allt flöt på så smidigt för oss. Väl framme på hotellet duschade vi och fräschade till oss innan vi gick till Black Tap som jag bokat innan. Dock blev jag ganska besviken då det inte alls var som jag mindes det sedan jag var där för några år sedan. Det var trångt, stökigt, stimmigt och maten var ingen höjdare denna gången.

Något som faktiskt var en höjdare var vårt besök högst uppe i Empire state building på söndagen! Jag hade förbokat biljetter för att slippa stå i eventuell kö, men det gjorde jag bara en liten stund i förväg eftersom vi ville veta att det var schysst väder när vi väl åkte upp. Det är definitivt inte gratis och är en riktig turistgrej - även om mycket utvecklats sedan jag var där första gången jag var i NY. Det är som ett litet museum över hela projektet och alla som jobbar där är stiliga i uniformer och alla var trevliga i sitt bemötande.

Efter att ha kollat den fantastiska utsikten käkade vi en sen lunch, kollade in den galna bilen som tydligen säljer gräs... Dock såg vi ingen som faktiskt köpte något när vi satt och tittade. Men så knasigt! Sedan gick vi till The Drama book shop som bla ägs av Lin-Manuel Miranda - en av L:s favoriter inom musikalvärlden. Han har tex också gjort all musik till filmen Encanto och spelat huvudrollen i musikalen Hamilton. Det är en supermysig bokhandel, inriktad på musikal- & teaterbranchen, där man kan hitta alla möjliga manus, texter, noter, fackböcker mm., man kan ta en fika eller sitta och jobba.

Kvällen avslutade vi med middag vid Times square och det var skönt att ha nära hem efteråt. Båda två var väldigt trötta efter en intensiv dag!

Gillar