Ringklocka, finchoklad & ramlat

Jaha, men vad har hänt sedan sist då?
Jo, vi blev väckta mitt i natten av att det ringde på dörren natten mellan söndag och måndag. Lätt förvirrande att vakna av ett ljud, som lät som en ringklocka, men vilket var ett nytt ljud för oss. Insåg att någon hade ringt på kl 1 på natten. Det visade sig vara ett par som just flyttat in en av lägenheterna och som varit ute med hunden en sista sväng. Det visade sig att portkoden till deras port tydligen slutade fungera en viss tid på natten... och de hade inte tagit någon nyckel till porten med sig... Snacka om panik!! Förstår ju paniken när de insåg att de var tvungna att knacka på hos några av deras nya okända grannar för att se om någon kunde släppa in dem... Vi är fyra "hus" som kanske mer kan kallas som radhus, som har våra ytterdörrar in mot innergården och inte går in genom någon gemensam port.

J öppnade dörren och förklarade att vi inte hade någon nyckel till deras port men att vi kunde släppa in dem genom garaget. Vi fyra hus har också egna dörrar ner till garaget som är under innergården. Jag led verkligen med dem som måste ha känt sig så jäkla maktlösa och generade. Men slutet gott, allting gott - dagen efter kom de med en vinflaska och finchoklad :-) Så det var ju nästan värt att bli väckta mitt i natten, haha!

Sedan har jag ramlat i trappat också. Premiärramlingen är gjord så att säga :-) Vi har fyra våningar och alltså tre trappor och det var ju inte helt oväntat att det skulle hända en ramling någon gång. Trodde först att jag kanske bröt några tår, för de var blåa och fina ett par dagar, men nu tycker jag ändå att det lagt sig en hel del. Det funkar bra att gå så länge jag slipper ha skor på mig :-) Birkenstock funkar men det är fortfarande liiiite för kallt för mig att gå i sandaler utan strumpor utomhus...

Och så har vi fått upp grill & utekök på takterassen, en tv i vardagsrummet & jag har äntligen packat upp de sista två kassarna med badrumsgrejer som stått på golvet i ena badrummet sedan vi flyttade in. Så lite har alltså hänt! :-)

Gillar