Road to Hana

Besöket vid Twin falls tog lite längre tid än vi hade tänkt oss, men det gjorde resten av dagen också...
Vi fortsatte på "Road to Hana" som är en välkänd vägsträcka på lite mer än 10 mil. En spektakulär sträcka genom regnskog med bla 59 broar varav 46 är enfiliga!

Det var en fantastisk miljö och vi passerade regnbågs-eucalyptysträd med stammar i regnbågens färger, lianer och fler vattenfall.

Vi trodde nästan att vi aldrig skulle nå Hana, men till slut kom vi fram till ett litet samhälle med typ en thaivagn och en restaurang!! Ha ha! Det fick iaf bli en mycket sen lunch där innan vi åkte vidare. Då fanns två alternativ: köra samma sträcka tillbaka eller fortsätta söderut och upp längs den västra kusten av Maui. "Problemet" var att på den södra sträckan fanns en bit "unpaved road" där försäkringen inte täcktes för hyrbilar och man körde på egen risk. Alla som känner min man vet vilken väg vi tog!!


Japp, den södra! Regnskogen byttes ut mot en helt annan miljö som var lika spektakulär den! Det fanns inga vägskyltar, bara något enstaka hus någon gång emellanåt, så vi hade ingen aning om hur långt vi skulle köra och exakt när grusvägen skulle uppenbara sig. Vägen var riktigt risig även innan det blev grusväg men vi blev mycket förvånade när det plötsligt uppenbarade sig ett stort "fält" framför oss. Vägen var helt förstörd av någon flodvåg och det var här vi skulle haft en monster truck och inte en Ford Mustang cab...

Jag riktigt kände paniken hos min käre make innan han insåg att man kunde smygköra vid sidan om de stora stenbumlingarna. Och jag var väl inte helt nöjd över tanken på att vi skulle behöva köra tillbaka hela sträckan...

Som tur var tog vi oss förbi och hade vi inte gjort det hade vi säkert inte heller sett valarna utanför i havet! Vi stannade för att försöka få till något foto på de vattensprutande stora varelserna, men där gick vi på en nit. Det känns dock otroligt häftigt att vi nu kan bocka av både sköldpaddor och valar från vår lista!

Gillar

Kommentarer