Så mycket gott!

Så mycket fantastisk mat vi fått i Polen!

Mest oväntat var molekylärgastronomin på Sztuczka i Gdynia. Amouse bouche på gröna ärtor. Getostmousse med sesamkaka. Sous vide-tillagad lax med polenta och smörsås. Rostad vit chokladkräm med sockervadd och honungsglass. Det är inte varje dag man äter en fyrarätters lunch! (Som tur är kanske!)

Lunchen tog aningen lång tid och kanske inte var helt barnvänlig, men alla barnen skötte sig exemplariskt.

Både mammor och barn blev helt fascinerade när desserten serverades i samband med en effektfull skål med kolsyreis. Barnen wow-ade och mammorna kastade sig över kamerorna!


Snyggaste och kanske också den godaste maten serverades på Galeria 63 i Sopot. Stället var också snyggt, med klubbkänsla och fräck interiör.


Torsk med risotto och parmalindad sparris. Mums! L tog kött som tydligen också var "jättegott".


Efterrätten var en vit chokladbakelse fylld med bär. OMG så farligt gott!!


Lunchen på lördagen serverades på Lao Thai, ett thailändskt/asiatiskt ställe i Gdansk precis vid strandkanten.

Rätterna serverades på löpande band och verkade aldrig ta slut. Den thailändska kocken kom ut och tillagade det sista av soppan med anka ute bland oss i restaurangen. Det var minivårrullar, kycklingspett, soppa, nudlar, mango- & chilisallad med scampi. Det börjar nästan vattnas i munnen bara jag skriver om det ;-)

Och på tal om vattnas i munnen.... På Fajne Baby var det inte helt lätt att välja ut en cup cake att sätta tänderna i.

Ett sött litet cup cake bageri i Gdansk. Med betoning på litet för det var inte plats att sitta där inne och njuta av bakverket.
De färgglada muffinsen och tjejernas lika färgglada jackor blir en härlig kontrast till den gråa fasaden på huset där man kan hitta Fajne Baby.

Bloggbussen gav oss möjlighet att njuta av såå mycket god mat och dessert! Alla ställen ovan finns i Gdynia, Sopot & Gdansk och är väl värda ett besök. L & jag kommer definitivt att ta med övriga familjen i sommar för att visa vad vi har fått uppleva.

Är ni också sugna på att kolla in Polen?

Med bokningskoden BLOGGPOLEN får du 25% rabatt på resa till Polen med Stena Line. Boka på Prova på Polen.

Erbjudande: 25% rabatt på Prova på Polen, t/r Karlskrona - Gdynia inkl del i hytt. Stanna upp till 3 nätter iland. Uppge erbjudandekod BLOGGPOLEN för att erhålla rabatten. Rabatten avser inte miljötillägg. Boka i perioden 24/4-30/06  och res i perioderna 24/4-30/06  samt 1/9-6/12.

Gillar

Kommentarer

Livet på Citronodlingen,
Skönt att ni slapp vara hungriga 😉
www.blogger.com/profile/111605893110558312