Så som i himmelen, pizza & vänner

igår var jag bjuden på musikal av och tillsammans med mina äldsta vänner. Det är ju den bästa sortens present - att uppleva saker tillsammans! Vi började med middag på Mastio i Limhamn. Lite kul att vara där eftersom jag faktiskt höll på Sandra Mastio det året hon sedan vann Sveriges mästerkock (2015). Kul att få smaka hennes mat.

Pizzorna är inte som vanliga pizzor utan varenda råvara är omsorgsfullt utvalda. Menyn är inte så lång, det finns 4 olika pizzor och lite annat, men vi provade förstås pizzorna. Tog tre olika för att dela & kunna smaka flera. På den ovan kan man tex skymta lite rabarber om man tittar noga :-)

Med mat i magarna bar det av mot Malmö opera och musikalen "Så som i himmelen". Jag har såå svårt att skriva himmelen, vill skriva himlen! Var tvungen att kolla upp det och tydligen kan man skriva på båda sätten.

Eftersom man inte får fotografera inne under föreställningen fick jag låna ett par bilder från Malmö Operas hemsida.
Inga kända namn (för mig iaf) men oerhört duktiga artister. Det var gåshud flera gånger när hela kören sjöng, musiken är mycket mäktig. Även om jag tycker att alla var väldigt bra så vill jag ge en extra stjärna till killen i mitten ovan, med gummistövlar och beiga kläder. Han spelade den intellektuellt funktionsnedsatta Tore och gjorde det så bra att jag tvivlade på om han spelade eller inte. (Nu hoppas jag att jag använde rätt terminologi, är inte ute efter att kränka någon om jag råkat uttrycka mig fel!)

Jag hade sett filmen innan (för många år sedan) så jag visste vad musikalen skulle handla om, men det var ändå en väldigt tragisk tolkning. Eller det var många tragiska människoöden som gestaltades rättare sagt. Visst var det en del skratt också, men det var också lite ont-i-magen-situationer tex när Gabriella gång på gång misshandlas av sin man och alla bara står passivt vid sidan utan att säga ifrån eller hjälpa henne. Eller när en vuxen man upprepade gånger uttrycker sig nedsättande mot en annan vuxen man. När folket runt omkring skrattade bort det utan att säga att det inte var ok. Som sagt, lite ont i magen fick jag, men det var ändå men en härlig känsla i magen jag lämnade Malmö i går kväll.

Tänk, vilka fina vänner jag har som gav mig en så fin present när jag fyllde år! Underbart att vi fortfarande hänger ihop och underbart att vi delar intresset för musikaler ♥ Och tänk att få en kväll mitt i veckan med väntid, god pizza och bra musikal!

Gillar