Så var det dags igen..

I torsdags när jag hämtade R på förskolan hade han shorts på sig. Och kortärmad tröja. Jag blev mycket förvånad men det visade sig att han varit varm och ville ha shorts (eftersom en annan kompis hade det). Sedan hade han visst tagit av sig till t-shirt utan att han egentligen fått det av pedagogerna. 
Redan på natten till fredagen började han hosta och vi ökade direkt hans astma-medicinering. Allt hade varit lugnt på förskolan men han hostade en del igen natten till lördagen. Och så fortsatte det. Det blev mycket luftrörsvidgande och vi beslutade oss för att hoppa över övernattningen hos våra vänner och istället köra den där timmen hem efter kräftskivan, men tanke på hur mycket R hostade och hur ofta han fick medicin. 

Och det var ju tur, för det blev ett par timmar på hemmaplan med mycket host och stånk innan det bar av till akuten. Igen. Det var ju bara två veckor sedan vi var där sist. Samma läkare som sist hade visst jour och han sa ganska direkt att vi skulle bli inlagda. Fast vi fick stanna kvar på akuten ett par timmar för övervakning.

Vid halv sex fick vi ett rum på avdelningen. Vid sex kom ny personal och kollade läget och vid sju var det dags att inhaleras. Inte mycket sömn inte. Men R blev snabbt bättre av medicineringen och sedan blev det bara en lååång väntan på läkaren som skulle gå ronden. Vi väntade från niotiden till klockan tre på eftermiddagen. Och då fick vi veta att vi skulle få åka hem. Då kände sig R pigg och jag kände mig nästan sjuk av trötthet.

Det var tufft för R igår kväll men sedan har natten varit lugn. Han var så ledsen, men kunde inte förklara varför (och det är ju inte alltid man kan det), Nu hoppas vi att det får vara astmafritt ett tag framöver.

Gillar

Kommentarer

Emelie Babunovic
Emelie Babunovic,
Meen lilla hjärtat vad jobbigt han har det med den dumma astman ♡ Dum fråga kanske, men har dom tagit allergitester för att se pm det är något som triggar igång astman ?
Håller tummarna för att hostan avtar och att ni får sova ut ordentligt ♡
undermyumbrella.se
Popprinsessan
Popprinsessan,
Hej vännen!
Det har gjorts allergitester, men de visar inget. Och det är ju skönt på ett sätt 😊
Kram
www.blogger.com/profile/107420211226449863
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229