Samtal, skolmotivation & slow cooker

Så har den här veckan börjat rulla på. Igår var det utvecklingssamtal för R och vi fick äntligen träffa en av hans nya pedagoger. Lite märkligt det där med att inte ha träffat pedagogerna som träffar ens barn varje dag, men så är det ju nu iom pandemin. R började 4:an efter sommaren och det har varit helt nya pedagoger, hade bara träffat en av dem innan iom att storasyrran hade honom ett tag :-)

På lågstadiet tyckte R ibland att skolan var tråkig, och tyckte att allt var för enkelt. Det har han inte sagt en enda gång ännu denna terminen, så jag hoppas att den känslan håller i sig för honom. Både han och L är väldigt skolmotiverade just nu och det är skönt att slippa tjata om läxor eller annat.

Annars har jag faktiskt gjort en matplan för den här veckan, med tanke på min brist på inspiration härom dagen. So far so good :-) Det enda som är frustrerande är nog att barnen sällan ger 10 poäng till samma rätter.. Gjorde kyckling steak förra veckan när L och jag var krassliga hemma - hon älskade det, så jag kände i söndags att det kan vi äta igen med övriga familjen. Men då gillade L plötsligt det inte, medan R ä l s k a d e det! Igår gjorde jag kycklingburgare och sötpotatispommes: L gillade verkligen burgarna, medan R inte uppskattade kryddningen.... Idag blev det lax teriyaki, vilket jag vet att R egentligen inte tycker är jättegott, men vi andra gillar det och han åt ok trots allt. Det är inte lätt alltså! :-D

Imorgon ska jag laga middag i Crock poten - det är alltid lika skönt att komma hem och känna matdoften! Använder pottan lite för sällan bara. Har ni några bra förslag på mat som kan lagas i en slow cooker?

Gillar

Kommentarer